PROJEKTAMS, TAUSOJANTIEMS LĖŠAS

0
14
min news zrs 804 info

Lietuvos Respublikos aplinkos ministras įsakymu paskyrė finansavimą projektams pagal Klimato kaitos programos priemonę „Atsinaujinančių energijos išteklių (saulės, vėjo, geoterminės energijos, biokuro ar kitų) panaudojimas visuomeninės ir gyvenamosios (įvairių socialinių grupių asmenims) paskirties pastatuose“ trims Zarasų rajono savivaldybės objektams. Dėl šio finansavimo nuolat į Lietuvos Respublikos Vyriausybę ir Aplinkos ministeriją kreipėsi rajono Savivaldybės vadovai. Šiems projektams skirta daugiau kaip 56,6 tūkstančio eurų.

Salako socialinės globos namų projektui „Atsinaujinančių energijos šaltinių (saulės elektrinės) diegimas“ bus paskirta 22 842 eurai.

Zarasų rajono socialinių paslaugų centro saulės elektrinės įrengimo projektui skiriama 20 657 eurai.

Saulės elektrinės įrengimui Zarasų meno mokykloje skirta 13 115 eurų.

Planuojamais projektais siekiama prisidėti prie aplinkos užterštumo sumažinimo, efektyvaus gamtos išteklių naudojimo bei elektros suvartojimo išlaidų sumažinimo. Savivaldybė, šiuos projektus įgyvendinančios įstaigos sutaupytas lėšas galės panaudoti kitoms būtinoms reikmėms.

 

Petras Ivanovas,
Mero patarėjas

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite