SKIRTOS PAPILDOMOS LĖŠOS RAJONO KELIŲ REMONTUI

0
18
keliai

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus įsakymu, įgyvendinant Ekonomikos skatinimo ir koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltų pasekmių mažinimo priemonių planą, paskirtos papildomos lėšos Lietuvos pasienio vietovių keliams taisyti ir rekonstruoti. Numatyta skirti lėšas trylikai šalies savivaldybių. Papildomas lėšas gaus ir Zarasų rajono savivaldybė.

 

79,5 tūkstančio eurų skirta Zarasų seniūnijos Dimitriškių kaimo Piliakalnio gatvės vietinės reikšmės privažiavimo prie Dimitriškių kaimo kiemų nuo gatvės remontui.

 

Numatoma taisyti (suremontuoti) Degučių kaimo Saulėtekio gatvę. Šiam remontui skirta 39,8 euro. Finansavimas skirtas ir Zarasų seniūnijos Šaulių I kaimo Jaunystės gatvės taisymui. Už 19,2 tūkstančio euro bus suremontuota ši kaimo gatvė.

 

Zarasų rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių remontui papildomai skirta 138,5 tūkstančio eurų. Džiugu, šios Vyriausybės skirtos lėšos bus panaudotos šalies pakraščiuose esančių kelių remontui, asfaltavimui. Susisiekimo ministerija orientavosi į tai, kad geresnė kelių būklė labai svarbi pasienio gyventojams, o taip pat ir į Lietuvą atvykstantiems svečiams. Pasienis yra visos šalies vizitinė kortelė.

 

Dėl papildomo finansavimo įvyko keletas Susisiekimo ministerijos ir rajono Savivaldybės vadovų dalykinių pokalbių, kurių metu buvo prašoma skirti lėšas kelių remontui. Tiesa, Ministerija prašymų finansuoti tokius kelių remontus sulaukė gerokai daugiau, tačiau siekiant greitesnio poveikio ekonomikai, lėšos buvo skiriamos tik gerai parengtiems projektams, kurie bus įgyvendinti jau šiais metais.

 

Petras Ivanovas,
Mero patarėjas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite