ŠVELNĖJANT KARANTINUI – POKYČIAI GYDYMO ĮSTAIGOSE, PAMAŽU GRĮŽTAMA Į ĮPRASTĄ RITMĄ

0
29
info

Lietuvoje pratęsus karantiną iki birželio 16 dienos, tačiau švelninant jo sąlygas, daugelis įstaigų grįžta į įprastinį darbo ritmą. Zarasų pirminės sveikatos priežiūros centro bei Zarasų ligoninės vadovai, reaguodami į karantino švelninimo priemones, taip pat paskelbė apie tai, kad nuo birželio 1 dienos sveikatos įstaigose pradeda teikti tiesiogines konsultacijas pacientams. Tai reiškia, kad gydytojai konsultuos ne tik telefonu, bet ir tiesioginio vizito poliklinikoje ir ligoninėje metu.

 

Planinės paslaugos poliklinikoje ir ligoninėje atnaujinamos etapais, atsižvelgus į prioritetus ir užtikrinant pacientų bei darbuotojų saugumą. Remiantis sveikatos apsaugos ministro sprendimu, šios paslaugos kol kas nebus teikiamos tokia pat apimtimi kaip iki karantino. Konsultacijos laikas skirtas pacientui apžiūrėti, procedūroms atlikti ir kabinetui dezinfekuoti po kiekvieno vizito, todėl gydytojai turi galimybę priimti kur kas mažiau pacientų ir reikiamos paslaugos gali tekti ilgiau palaukti.

 

Siekiant užtikrinti pacientų ir darbuotojų saugumą, valdyti norinčiųjų patekti pas gydytojus eiles bei vadovaujantis šiuo metu galiojančių įstatymų nustatyta tvarka, bus reguliuojami pacientų srautai.

 

Daugiau informacijos:
http://www.zarasupspc.lt/
http://www.zarasuligonine.lt/

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite