BIRŽELIO 5 DIENĄ KVIEČIAME Į ALVYDO STAUSKO FOTOGRAFIJŲ PARODOS ATIDARYMĄ

0
26
stauskas

Menininkas fotografijų parodoje „Vandens metamorfozės“ savo kūryba kviečia apmąstyti ir išjausti mus supantį kintantį pasaulį vandens kalba: vandens tėkmė, rūkas, ledas, lede sustingę objektai. A. Stauskas vengia įmantrių poteksčių, gamtos grožį perteikia ramiais spalvų tonais, o harmoniją praturtina filosofine potekste dvelkiantys mistiniai siužetai.

Apie menininką
Menininkas Alvydas Stauskas gimė 1965 m. kovo mėn. 15 d. Jaskoniškių kaime netoli Dusetų, Zarasų rajone.
1972–1983 m. mokėsi Dusetų Kazimiero Būgos sustiprinto dailės mokymo vidurinėje mokykloje.
1989 m. baigė Lietuvos valstybinį dailės institutą (dabar – Vilniaus dailės akademija).
Nuo 1995 m. A. Stauskas yra Lietuvos meno galerininkų asociacijos narys, nuo 1997 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos, nuo 2000 m. – Lietuvos fotomenininkų sąjungos, nuo 2009 m. – Gamtos fotografų klubo „Žalias skėtis“ narys. 2004 m. A. Stauskas įvertintas Zarasų rajono meno ir kultūros premija, 2005 m. jam suteiktas Meno kūrėjo statusas.
2008 m. menininkas Lietuvos radijo išrinktas Metų žmogumi. Tais pačiais metais apdovanotas garbės medaliu „Už nuopelnus Dusetų kraštui“, o 2009 m. pelnė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio fondo Lietuvos šviesuolio skiriamą apdovanojimą.
Siekiant įvertinti visų sričių nuopelnus kultūros kūrimui, kviesdama bendradarbiavimui ir atsakomybei Lietuvos kultūros centrų asociacija apdovanojimus „Auksinis Feniksas“ teikia nuo 2012 metų ir kasmet jie įteikiami penkiose nominacijose. Per aštuonerius apdovanojimų metus „Auksinis Feniksas“ tapo prestižiniu kultūros apdovanojimu šalyje, kuris pristato aukščiausio profesionalumo regioninę kultūrą ir įprasmina kultūros centrų išskirtinę svarbą kuriant kultūrą.
2019 metais apdovanojimas „Auksinis Feniksas“, kaip Geriausiam metų kultūros kūrėjui, įteiktas dailininkui, kultūros centro Dusetų dailės galerijos direktoriui Alvydui Stauskui.
Per 35 kūrybinės veiklos metų Alvydas Stauskas surengė 43 personalines parodas Lietuvoje, dalyvavo daugiau kaip 100 grupinių parodų Lietuvoje, Latvijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje. Dalyvavo ir kūrė 34 pleneruose. Jo kūrinių yra įsigiję Rokiškio bei Zarasų krašto muziejai, Daugpilio miesto istorijos ir dailės muziejus, kolekcininkai ir meno mėgėjai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Moldovos, Vokietijos, Švedijos, Prancūzijos, Norvegijos, JAV.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite