TAI KAS SVARBU VISIEMS

0
55
magučiai

Noriu pasidalinti man, o gal ir nemažai gyventoju daliai svarbia problema. Dar prieš keletą mėnesių, kreipiausi į Zarasų rajono valdžią, dėl to, kad labai blogai prižiūrimi keliai, o mano atveju būtent keliai Magučiuose.

Paskutinis lašas perpildęs kantrybės taurę, buvo atvejis, kai palijus ir pašalus Magučių gyventojai negalėjo išvažiuoti ryte į darbus, o į Magučių darželį, neįmanoma buvo atvežti vaikų, nes kelias buvo ypatingai slidus ir visiškai nepravažiuojamas. Gal ir nebūtu šio straipsnio, jei ne tai, kaip į mūsų prašymą reagavo seniūnas ir rajono valdžia. Mes Magučių gyventojai, susibūrę, surinkome parašus ir kreipėmės į Zarasų rajono merą, bei administracijos direktorių, kad jie įvertintu susidariusią padėtį ir imtųsi priemonių, kad bent jau tie keliai kurie yra ypač svarbūs gyventojams, būtu prižiūrimi geriau, o gyventojams ir Magučių darželio vaikams, net ir pasnigus, ar su šaltuku palijus, galima būtu pasiekti savo darbus ar ugdymo įstaigas. Labai gaila, bet nei meras, nei administracijos direktorius mums net nesiteikė atrašyti, o atrašė tik direktoriaus pavaduotojas ir tai itin trumpai. Neva tai, kad keliai visame rajone prižiūrimi gerai, vadovaujantis sudarytomis sutartimis. Tad mes, iš tokio trumpo parašymo supratome, kad mūsų problemos rajono vadovams visiškai neįdomios. Negalėdami to pakęsti, parašėme raštą seimo kontrolierei ir betarpiškai su ja susitikome, bei išdėstėme savo poziciją ir nepasitenkinimą atsakingų pareigūnų sprendimais, bei požiūriu į rajono gyventojų problemas.

Praėjus porai savaičių, iš kontrolierės gavome raštą, kad rajono vadovai netinkamai vertina situaciją ir privalo ne tik atkreipti dėmesį, bet ir imtis priemonių, kad keliai būtu prižiūrimi geriau, o gyventojų prašymai butų vertinami, į juos atsižvelgiama bei imamasi priemonių netinkamiems pareigūnų veiksmams, ar jų neveikimui pašalinti. Apsidžiaugėme, tikėjomės, kad Magučių keliai bus prižiūrimi geriau, o ypatingai blogos būklės keliai ne tik pagreideriuoti, bet ir įtraukti į asfaltuojamų kelių sąrašą. Deja, mūsų džiaugsmas buvo trumpalaikis, nes ir po to, kai seimo kontrolierė įpareigojo rajono vadovus imtis priemonių trūkumų šalinimui, iš mūsų ponų viršininkų, mes gavome atsakymą, kad ne tik mūsų, bet ir visi kiti keliai prižiūrimi tinkamai, o asfaltuojami atsižvelgiant į jų reikalingumą, kiek gyventojų ten gyvena ir ant kiek intensyviai jie yra naudojami.

Vienu žodžiu rajono vadai Magučių ir ne tik, gyventojus pasiuntė ten, kur jų manymu yra vieta žmonėms kurie nepolitikuoja ir nelenda į valdžią. Kitokiu atveju jie pamatytu, kad visai nesenai buvo išasfaltuotas kelias, kurio atkarpoje yra tik keturi namai, o netvarkomi keliai kur gyvena dešimtys gyventojų. Tiesa, galbūt turi reikšmės, kad kelio atkarpoje kurią išasfaltavo skubos tvarka, gyvena du rajono tarybos nariai ir Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, su kuriuo mūsų meras dabar matomas vos ne kiekvienoje nuotraukoje skelbiamoje internete, ar laikraštyje.

Tad mes supratome, kad sekantį kartą per rinkimus rajono gyventojams reikės balsuoti tik už savo miestelių ar gyvenviečių atstovus, nes matyt tik tokiu atveju kai gatvėje ar kaimelyje gyvens kažkas iš valdžios atstovų, tos gatvės bus prižiūrimos taip kaip pridera, o gyventojai kurie rašo prašymus nebus siunčiami ten iš kur ir kelią atrasti sunku. Ačiū mūsų rajono vadovams kurie galutinai atvėrė akis, kad eilinis gyventojas svarbus tik pats sau ir savo aplinkiniams, o rajono valdžiai tai nebent tik per rinkimus, kad tie ponai galėtu sėdėti savo „šiltose kėdėse“ ir pasakoti kaip jie rūpinasi mumis visais, bet deja susidūrus su jais, tu pamatai, kad realybė visiškai kitokia.

P.S. Jei rajono vadovai pakeis požiūrį į gyventojus ir ims tvarkyti visus kelius, o ne tik ten kur gyvena kažkas iš jų, tai ir mes pamatę gerus pokyčius, per rinkimus galėsime balsuoti ir už juos.

Pasirašo:
Magučių gyventojai.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite