ZARASŲ PAULIAUS ŠIRVIO PROGIMNAZIJOJE VYKO DVIRAČIO VAIRUOTOJŲ EGZAMINAS

0
32
DSC08335

Sušilus orams keliuose suintensyvėja dviratininkų, mopedų bei motociklų vairuotojų eismas. Siekiant išvengti galimų nelaimių, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai primena, kad dviratininkai į kelius gali išvažiuoti tik sulaukę 14 metų, o išlaikius egzaminą ir įgijus teisę vairuoti dviračius – sulaukę 12 metų amžiaus. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministro įsakymu mokiniams dviračių vairavimo mokymo kursus ir egzaminą, kurį sudaro teorija bei praktika, organizuoja ugdymo įstaigos. Birželio 2 ir 4 dienomis Zarasų Pauliaus Širvio progimnazija organizavo dviratininkų egzaminą. Mokiniai atliko teorinį egzamino testą iš Kelių eismo taisyklių. Sėkmingai išlaikę teorinę egzamino dalį mokiniai demonstravo praktinius įgūdžius – mokyklos stadione jaunieji dviratininkai turėjo apvažiuoti kliūtis, manevruojant rodyti posūkius, tinkamai sustoti. Komisijos narių teisėmis egzaminuose dalyvavo ir Utenos aps. VPK Zarasų r. PK pareigūnai, kurie padėjo įvertinti tiek teorinius, tiek praktinius jaunųjų dviratininkų gebėjimus.

Visi dalyviai sėkmingai išlaikė egzaminus ir gavo savo pirmuosius „vairuotojų“ pažymėjimus. Pažymėjimų įteikimo metu, mokiniai buvo maloniai nustebinti puikiomis dovanomis. Pareigūnai mokiniams įteikė prizus, kuriuos mokiniams dovanojo Elektrinių paspirtukų nuomos Zarasuose (Palaugės g. 1A) savininkė. Kiekvienas sėkmingai išlaikęs dviratininko egzaminą gavo kvietimą 1 valandos pasivažinėjimui elektriniu paspirtuku. Už mokinių paruošimą saugioms kelionėms miesto gatvėmis, policijos pareigūnai dėkingi Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos mokytojui Artūrui Morkūnui, kuriam taip pat įteikė kvietimą pasivažinėti elektriniu paspirtuku.

Policijos pareigūnai ir komisijos nariai linkėjo mokiniams keliuose būti atidiems ir drausmingiems, saugoti savo bei kitų eismo dalyvių sveikatą ir gyvybę.

DSC08337

DSC08343

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite