2020 M. NEFORMALIOJO SUAUGUSIŲJŲ ŠVIETIMO IR TĘSTINIO MOKYMOSI PROGRAMŲ SĄRAŠAS, JŲ ANOTACIJOS IR ĮGYVENDINIMO LAIKOTARPIS

0
27
min news zrs 949 info

Zarasų rajono savivaldybės administracija, siekdama atrinkti ir finansuoti Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programas, finansuojamas rajono Savivaldybės biudžeto lėšomis, 2020 m. kovo mėnesį skelbė Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų atrankos konkursą. Dėl Lietuvoje paskelbtos ekstremalios situacijos laikinai buvo sustabdytas paraiškų teikimas, o gegužės mėnesį sušvelninus karantino sąlygas, konkursas buvo atnaujintas.

Konkursui buvo pateiktos 4 paraiškos (iš jų 2 paraiškas pateikė rajono biudžetinės įstaigos, 2 – kiti švietimo teikėjai). 3 paraiškos (1 pareiškėjas raštu atsisakė, kad jo paraiška būtų vertinama) buvo teikiamos vertinimui Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus sudarytai komisijai. Komisija pripažino, kad visos 3 vertintos Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų paraiškos atitinka reikalavimus.

Rajono Savivaldybės administracijos direktorius, atsižvelgdamas į komisijos siūlymą, patvirtino atrinktų programų sąrašą, t. y. Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos – „Anglų kalbos kursai“, Zarasų krašto muziejaus – „Nusimegzk riešines“ ir Zarasų profesinės mokyklos „Microsoft Office 365“ įsisavinimas“.

2020 m. Neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi programų anotacijos ir jų įgyvendinimo laikotarpiai.

Eil. Nr. Teikėjas Programos pavadinimas Užsiėmimų skaičius Dalyvių skaičius Programos įgyvendinimo laikotarpis
1. Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka Anglų kalbos kursai 30 val. 12 2020 m. rugsėjis – gruodis

Programa siekiama sudaryti sąlygas Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje suaugusiems žmonėms tobulinti anglų kalbos įgūdžius. Programoje numatomi anglų kalbos mokymai Prie-Intermediate (A2) anglų kalbos lygio. Baigus šį kursą mokymų dalyviai mokės anglų kalba kalbėti kasdieninėmis temomis: kelionių patirtis, bendravimas internetu, socialiniai tinklai, laisvalaikis, kultūriniai renginiai, bendruomenių veikla, gamta ir aplinka, dar labiau praplės savo žodyną, skaitys ir supras lengvus tekstus, tinkamai naudos gramatines struktūras.

Eil. Nr.  Teikėjas Programos pavadinimas Užsiėmimų skaičius Dalyvių skaičius Programos įgyvendinimo laikotarpis
2. Zarasų krašto muziejus Nusimegzk riešines 24 val. 10 2020 m. rugpjūčio 4 d. – 25 d.

Programa skirta plėtoti neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymosi paslaugas specialiai edukaciniams užsiėmimams sukurtoje erdvėje, mažinti socialinę ir kultūrinę atskirtį, padėti socializuotis, užtikrinti turiningą ir įdomų laisvalaikį, skatinti kūrybiškumą, savirealizaciją, žingeidumą, etninės kultūros prieinamumą, tęstinumą, lietuvių liaudies tradicijų sklaidą. Užsiėmimų metu, kurie vyks Amatų centro Antazavės dvare, dalyviai nusimegs tradicines riešines, dekoruos ornamentais ir simboliais, būdingais Aukštaitijos etnografiniam regionui.

Eil. Nr.  Teikėjas Programos pavadinimas Užsiėmimų skaičius Dalyvių skaičius Programos įgyvendinimo laikotarpis
3. Zarasų profesinė mokykla „Microsoft Office 365“ įsisavinimas 60 val. 40 2020 m. rugpjūčio 24 d. – rugsėjo 4 d.

Programa siekiama, kad Zarasų profesinės mokyklos mokytojai bei administracijos darbuotojai išmoktų ir įsisavintų „Microsoft Office 365“, galėtų organizuoti komandinį darbą, įskaitant galimybę komunikuoti bet kuriuo pasirinktu metu iš bet kurios vietos su kolegomis.

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite