IŠKALBINGI BIUDŽETO SURINKIMO RODIKLIAI ARBA ATSAKYMAS Į ,,PANDEMIJOS PASEKMĖS BIUDŽETUI IR TUŠČIAS POLITIKAVIMAS“ PUBLIKACIJĄ

0
22
biudzetas pinigi

Kai tikslas pateisinti neaiškius sprendimus ar įbauginti bei pažeminti tarybos narę yra didesnis, nei noras dirbti, tuomet atsiranda tokios iniciatyvos, imituojami pasitarimai, kurių turinys interpretuojamas, o sprendimai sugalvojami uždarame vadovo kabinete. Taip vertinu paskutiniu metu puolimą, kurio objektu tapo mano aktyviai viešinama informacija, neparanki rajono vadovams.

Nerašysiu atsakymų į vaizdingus epitetus, kuriais apdovanoja mane ,,Rajono Savivaldybės informacija“ ar po šiuo pavadinimu pasislėpęs politinio pasitikėjimo pareigūnas, pasidalinsiu oficialia informacija apie mokesčių į Zarasų rajono biudžetą surinkimu.

Pažymiu, kad net neabejoju skelbiamų ataskaitų teisingumu, tik jas skaitome skirtingai.

Straipsnyje rašoma: ,,… Siekiant užtikrinti ekonomišką ir atsakingą biudžeto lėšų naudojimą, atsižvelgiant į nevykdomą Zarasų rajono savivaldybės biudžeto pajamų surinkimą, nustatyti prioritetai, kurie leidžia užtikrinti rajono biudžetinių įstaigų veiklą bei teikti viešąsias paslaugas rajono gyventojams…“

O ką kalba skaičiai?
Rajono biudžetas mokestines pajamas gauna iš gyventojų pajamų mokesčio, turto mokesčių ir kitų. Iš žemiau pateiktos Zarasų rajono savivaldybės dokumento ištraukos matyti, kad į rajono biudžetą I ketvirtį pajamų įplaukė daugiau nei planuota, planas įvykdytas – 104,1 proc. (Šaltinis: http://www.zarasai.lt/informacija-2020-m_4705)

kel12020 m. sausio – balandžio mėnesių Zarasų rajono savivaldybės biudžeto pajamos iš mokesčių yra 33 tūkst. eurų didesnės nei planuota arba planas įvykdytas 100,9 proc. Tokią informaciją buvau pasirengusi posėdžiui, kurios pagrindu kėliau klausimus. (Šaltinis: https://www.vmi.lt/cms/documents/10162/9624294/2020_SB_lenteles_internetas/17163ce9-455d-4f70-8aa9-3656bfa7839b) )

kel2

Savivaldybės tarybai teikiama informacija turi būti konkreti, aiški, teisinga ir vienodai suprantama.
Labai tikiu, kad tokie straipsnių autorių veiksmai bus įvertinti…

Labai laukiu visų skambučių tel. 861120732 arba laiškų d.keleciene@gmail.com

Pagarbiai
Zarasų rajono savivaldybės tarybos narė
Daiva Kelečienė

Atsakomoji nuomonė į: https://www.zarasuose.lt/4135-pandemijos-pasekmes-biudzetui-ir-tuscias-politikavimas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite