NAUJA ŠIŲ LAIKŲ DVIKOVA: ELEKTRINIAI DVIRAČIAI AR PASPIRTUKAI?

0
50
paspirtukai

Šiais laikais tikrai negalime skųstis transporto priemonių pasiūla – ji tikrai yra pritaikyta kiekvieno poreikiams. Pastaruoju metu itin mėgstami populiarieji elektriniai paspirtukai ir standartinių dviračių atmaina – elektriniai jų modeliai. Dažniausiai nusprendžiama rinktis tik vieną iš šių variantų, tačiau dėl to nei kiek ne lengviau. Tiek elektriniai dviračiai, tiek ir paspirtukai turi savų trūkumų ir privalumų – palyginome juos skirtingais aspektais.

Komfortas

Abi šios transporto priemonės gali suteikti savotišką komfortą, tad klausimas, kokiems aspektams pirmenybę teikiate Jūs. Pavyzdžiui, jei ruošiatės keliauti į darbą ir norite vilkėti puošnesnius drabužius, patogiau jausitės stovėdami ant paspirtuko – toks niuansas ypač aktualus sukneles ir sijonus mėgstančioms moterims. Tačiau jeigu važinėsite ne pačiu lygiausiu keliu ir norėsite kuo mažiau jausti vibraciją ir visas kelyje pasitaikančias duobes, labiau įvertinsite dviratį. Didesni šio transporto ratai dažniausiai lemia ir didesnį stabilumą, todėl tašką už komfortą labiau norėtųsi atiduoti būtent dviračiams.

Greitis

Norėdami skrieti neribotu greičiu, pirmiausia turėtumėte apžiūrėti dviračių asortimentą. Tiesa, išvystomas greitis priklausys ir nuo Jūsų sugebėjimų: šiose transporto priemonėse varikliai dažniausiai yra skirti tam, kad palengvintų Jūsų naštą, tačiau pastangų taip pat reikės. Elektrinių paspirtukų visiškai nuvertinti taip pat nereikėtų: kai kurie jų modeliai gali išvystyti net ir 40km/h viršijantį greitį, tad galimybių Jums tikrai nepritrūks. Tuo labiau, kad norint pasiekti tokį greitį, Jums patiems nereikės įdėti jokių pastangų.

Kelionių ilgumas

Šiuo klausimu elektriniai dviračiai ir vėlgi gali būti laikomi vienvaldžiais lyderiais. Net ir tuomet, jei pasirinksite akumuliatorių turintį modelį, jam išsikrovus dviračiu toliau galėsite naudotis kaip įprastai, tik be papildomos pagalbos minant. Tuo tarpu išsikrovusi elektrinio paspirtuko baterija leis juo naudotis tik pasispiriant koja – tuomet apie labai greitas ir patogias keliones bus galima pamiršti. Ar šis niuansas svarbus, priklauso nuo to, kokio ilgio maršrutus planuojate įveikti: prie paspirtukų dažniausiai nurodomas atstumas, kurį jie gali nuvažiuoti be papildomos įkrovos, tad turėtumėte atsižvelgti į šią charakteristiką.

Fizinis pasirengimas

Važiuojant elektriniu dviračiu, Jums vis tiek teks įdėti šiek tiek pastangų minant pedalus, tuo tarpu pasirinkę paspirtuką, ant jo galėsite tik stovėti. Kuri transporto priemonė šiuo atžvilgiu bus geresnė, priklauso nuo to, kokiam laisvalaikiui teikiate pirmenybę. Jei sportas – ne Jūsų arkliukas, džiaugsitės galimybe nieko nedaryti, tačiau jei mėgstate prasimankštinti, kur kas tikslingesnis bus dviračio pasirinkimas.

Kelionių saugumas

Nors iš esmės šis aspektas priklauso nuo to, kaip atsakingai Jūs elgiatės kelyje, būtų galima sakyti, kad paspirtukai yra šiek tiek saugesni nei dviračiai. Dėl mažesnio išvystomo greičio, juos galima paprasčiau valdyti ir sustabdyti. Be to, važiuodami dviračiu, daugelis nusprendžia laisvą ranką išnaudoti telefonui – toks scenarijus neretai baigiasi skausmingai.

Dydis

Tai viena iš situacijų, kuomet elektriniai paspirtukai kovą laimi be didelių diskusijų. Paprasčiausiai tai yra kur kas mažesnės transporto priemonės, su kuriomis galima patogiau manevruoti siauresniuose tarpuose ir žinoma – daug lengviau pasiimti jas kartu su savimi. Daugelis elektrinių paspirtukų pasižymi nedideliu svoriu, o jų konstrukcija yra lengvai sulankstoma – toks gaminys patogiai tilps bagažinėje, o jei prireiks, jį lengvai užnešite laiptais, pasiimsite į kabinetą ar į viešąjį transportą. Jei būtent kompaktiškumui teikiate pirmenybę, spauskite čia ir apžiūrėkite el. paspirtukų asortimentą.

Kaina

Pirmiausia reikėtų paminėti, kad abiejų šių transporto priemonių vertė net ir tarp tos pačios rūšies prekių gali ženkliai skirtis – kaina priklauso ir nuo gamintojo, ir nuo funkcionalumo. Visgi, labiau tikėtina, kad daugiau pigesnių variantų rasite tarp elektrinių paspirtukų. Tačiau dar geriau, jei patys atidžiau panagrinėsite siūlomus modelius ir palyginsite suteikiamas vertes bei įvertinsite savo poreikius. Tiek elektrinius, tiek standartinius dviračius parduoda Pigu.lt el. parduotuvė – šioje svetainėje tikrai pavyks surasti palankių pasiūlymų.

Susipažinus su visa šia informacija, nesunku pastebėti, jog abi šios transporto priemonės turi aiškius privalumus. Jei norisi daugiau stabilumo ir komforto bei ruošiamasi keliauti ilgesnius atstumus, labiau pravers elektrinis dviratis. Tačiau jei ieškote kompaktiško ir manevringo transporto trumpoms kelionėms miesto gatvėmis, liksite patenkinti elektrinio paspirtuko suteikiamomis galimybėmis.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite