PRAKTIŠKIAUSI BALDAI, KURIE PRIVALO BŪTI JAUNUOLIO KAMBARYJE

0
27
baldai jaunimui

Jaunuolio kambario įrengimas iš tiesų yra daug sudėtingesnė užduotis nei galėtume pagalvoti – jei bent kartą su ja susidūrėte, tikriausiai sutiksite su šia mintimi. Norisi, kad atžala savo laisvalaikį namuose galėtų leisti kaip įmanoma patogiau, tačiau tuo pačiu neretai esame apriboti pakankamai nedidelės erdvės. Visgi, egzistuoja keletas praktiškų baldų, kurie palengvins Jums šiuos įrengimo darbus – siūlome su jais susipažinti iš arčiau.

Sofa – lova

Logiška, kad be lovos šiame kambaryje nepavyks apsieiti, tačiau jei Jūsų vaikas norės pasikviesti draugų, vargu, ar ant tokio baldo jiems sėdėti bus labai patogu. Žinoma, jei erdvė yra didesnė, vietos įmanoma surasti ir lovai, ir nedidelei sofai ar keliems foteliams, tačiau jeigu vietą skaičiuojate, verta pagalvoti apie sofos – lovos variantą. Suskleisti tokie baldai puikiai tinka sėdėjimui, o ištiesti tampa iš tiesų patogia nakvynės vieta.

Daugelis šių baldų turi ir erdvias patalynės dėžes, taigi tuo pačiu išspręsite ir daiktų sandėliavimo klausimą. Papildomam komfortui galima įsigyti ir antčiužinį, tačiau šiuolaikinės sofos dažniausiai puikiai tinka ir kasdieniam miegojimui – spauskite čia, jei norite apžiūrėti jų asortimentą.

Pakabinamos spintelės ir lentynos

Nors skamba kiek keistai, tačiau iš tikrųjų atžalos turi nemažai daiktų: sentimentalūs žaislai, knygos, suvenyrai ir kiti panašūs gaminiai reikalauja papildomos vietos, kurios mažesniame kambaryje ne taip paprasta surasti. Šiam tikslui geriausia išnaudoti sienas: jei pakabinsite ant jų spinteles ir lentynas, kambarys bus ir tvarkingas, ir patogus. Kiek ir kokių baldų reikės, priklauso nuo Jūsų atžalų sukaupto „turto“ – susėskite ir kartu jį peržiūrėkite. Įrengiant kambarį jaunesnėms atžaloms, verta pagalvoti ir apie žaislų dėžes – tuomet jau nuo mažens pratinsite juos prie tvarkos.

Kampinė spinta

Spinta yra dar vienas labai svarbus, tačiau nemažai vietos reikalaujantis baldas. Nors ir norėtumėte ja pasidalinti kartu su savo atžala, net ir mažesniame kambaryje reikėtų surasti vietos asmeniniam baldui – taip bus užtikrintas jaunuoliams ypatingai svarbus privatumas. Nesuklysite, jei pirmiausia apžiūrėsite kampinius modelius: tokios spintos savo talpumu nei kiek nenusileidžia įprastiems baldams, tačiau vietos joms reikia gerokai mažiau. Garderobo detalių su laiku jaunuolių spintose tik daugės, todėl verčiau iš karto rinktis didesnį baldą – taip ateityje išvengsite papildomų pirkinių.

Patogi kėdė

Jūsų atžala ypatingai daug laiko praleis sėdėdama (atlikinės namų darbus, skaitys ar tiesiog žais kompiuterinius žaidimus), todėl turėtumėte pasirūpinti patogiam sėdėjimui pritaikyta kėde. Ji turėtų būti tinkamo aukščio ir užtikrinti tinkamą stuburo atramą bei padėti jaunuoliui išlaikyti taisyklingą laikyseną. Tuomet ateityje dėl sveikatos kils kur kas mažiau rūpesčių, o ir dabar produktyvumas bus kur kas didesnis. Šiuo metu prekyboje galima rasti daugybę ergonomiškų modelių, kurie garantuos maksimalų vaikų komfortą – paskirkite šiek tiek daugiau laiko jų paieškoms.

Kokybiškas rašomasis stalas

Kai kėde jau pasirūpinta, pats metas pagalvoti ir apie stalą – jo pasirinkimas yra ne mažiau svarbus. Nors tikimės, kad ilgą laiką šis baldas bus skirtas tik mokymusi ir namų darbams, labai tikėtina, kad jaunuoliui greitai prireiks vietos ir kompiuteriui. Geriausia, jei pasiruošite tam iš anksto ir įsigysite didesnį rašomąjį stalą, ant kurio tilps ir knygos bei sąsiuviniai, ir pramogoms skirti įrenginiai. Jų pasirinkimas dabar tikrai yra pakankamai platus – itin palankiomis kainomis rašomąjį stalą galite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje.

Vaikų kambario baldų komplektai

Daugelis aukščiau aptartų baldų yra parduodami ir bendruose komplektuose, kurie ypač patinka taupantiems savo laiką. Visi tokiame rinkinyje esantys baldai, pavyzdžiui, lova, lentynos, naktinės spintelės ar kiti, iš karto yra suderinti tiek praktiškai, tiek stilistiškai – Jums belieka išsirinkti tinkamus išmatavimus. Tarp tokių komplektų galima rasti tiek labai žaismingų, tiek visiškai neutralių variantų, kurie puikiai tiks net ir vyresnėms bei išrankesnėms Jūsų atžaloms – apsvarstykite tokią galimybę ir tikrai liksite patenkinti galutiniu rezultatu.

Jaunuolio kambarį apstatę bent keliais iš šių baldų, užtikrinsite, kad jis patogiai galėtų leisti laiką namuose. Nepamirškite atsižvelgti ir į jo norus – taip ugdysite stipresnę asmenybę ir būsite tikri, kad savo kambaryje vaikas iš tiesų jaučiasi jaukiai ir patogiai.

 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite