KAVINIŲ, RESTORANŲ, BARŲ DARBO LAIKAS JAU NERIBOJAMAS

0
21
kavine

Jau nuo šiandien visos viešojo maitinimo įstaigos – kavinės, restoranai ir kitos – gali dirbti ilgiau nei iki 23 valandos, o juose dirbančiam personalui dėvėti nosį ir burną dengiančių priemonių nebeprivaloma, tačiau rekomenduojama. Kiti reikalavimai, siekiant užtikrinti koronavirusinės infekcijos (COVID-19) plitimo prevenciją – lieka.

Tai reiškia, kad verslas turės riboti lankytojų srautus, užtikrinti atstumų laikymąsi ir imtis kitų prevencinių priemonių.

Tokie reikalavimai numatyti sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimu.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) taip pat primena kitus reikalavimus, taikomus maitinimo įstaigoms.

Turi būti ribojami lankytojų srautai – prie kasų turi būti laikomasi ne mažesnio nei 1 metro atstumo. Kavinėse, restoranuose, baruose ar kitose pasilinksminimo vietose atstumas tarp stalų turėtų būtų toks, kad prie skirtingų stalų sėdintys lankytojai vienas nuo kito būtų nutolę ne mažesniu kaip 2 metrų atstumu. Tuo atveju, jei tarp stalų įrengiamos ne mažesnės nei 90 centimetrų pločio ir 140 centimetrų aukščio pertvaros, atstumas tarp stalų gali būti toks, kad tarp lankytojų būtų išlaikytas ne mažesnis nei 1 metro atstumas.

Taip pat prie įėjimo į kavines būtina pateikti informaciją lankytojams apie asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higieną, kosėjimo, čiaudėjimo etiketą ir kita).

Be to, ir toliau neturėtų būti naudojamos daugkartinio naudojimo staltiesės ar padėkliukai, kurių negalima nuvalyti (skalbti) ir dezinfekuoti po kiekvieno apsilankymo, taip pat lankytojams neturėtų būti siūlomi apklotai.

Išlieka ankščiau nustatyti reikalavimai, kad indai ir įrankiai indaplovėse turėtų būti plaunami ne mažesnėje kaip 60 °C temperatūroje arba naudojant kitas tinkamas priemones, užtikrinančias jų švarą.

Taip pat turi būti užtikrinama, kad viešojo maitinimo įstaigose dirbtų tik darbuotojai, neturintys viršutinių kvėpavimo takų ligų, ūmių žarnyno infekcijų ir kitų susirgimų požymių o darbuotojų sveikata būtų nuolat stebima.

Sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimą rasite čia.

Visuomenės informavimo grupės (VIG) informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite