„VASAROS AIKŠTELĖS“ STOVYKLAUTOJAI BIBLIOTEKOJE

0
35
1jpg

Džiaugdamiesi prasidėjusios vasaros dosniai dalijama šiluma ir pasibaigusiais mokslo metais, birželio antrąją savaitę Vaikų literatūros skyriuje kiekvieną dieną lankėsi grupelės moksleivių. Tai Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos „Vasaros aikštelės“ stovyklautojai, įvairių veiklų bibliotekoje dalyviai.

O veiklas galėjo rinktis įvairiausias – nuo knygelių išsirinkimo iki debesėlių „ganymo“. Apžiūrėję dailininkės Marijos Smirnovaitės iliustracijų klasiko Juozo Erlicko knygai „Bijau varlės“ parodą ir klausydamiesi skaitomo teksto sužinoję kas ir kodėl bijo varlės, mokytojos Laimutės Lumbienės ugdytiniai papasakojo apie savo baimes ir jas iliustravo. Busimieji trečiokėliai, atkeliavę su mokytojomis Irena Sabaliauskiene, Dalia Kukonenko, Birute Veličkiene atidžiai apžiūrėję parodos iliustracijas, jas aptarę išsirinko labiausiai patikusias. Ir terasoje ant bibliotekos stogo, klausydamiesi draugų skaitomų poeto J. Erlicko eilėraščių patys juos iliustravo. Pedagogių Jolantos Bagdonavičienės ir Rasos Dičiūnienės mokiniai spėjo apžiūrėti visų edukacinėje erdvėje eksponuojamų parodų kūrinius – iliustracijas, molinukus, koliažus ir piešinius. O bibliotekos stogo terasoje iliustruoti išsirinktus eilėraščius ir netgi pasižiūrėti pirštukinių lėlių teatro spektakliuką pagal lietuvių liaudies pasaką „Vištytė ir gaidžiukas“.

Daugelis lankytojų terasoje ant bibliotekos stogo lankėsi pirmą kartą. Ir daugelis pastebėjo, kad čia buvo įdomiau dalyvauti ne tik edukacinėje veikloje, bet ir atsinešti iš namų užkandžiai buvo skanesni.

Vaikų literatūros skyriuje stovyklautojai linksmai praleido laiką dėliodami dėliones, žaisdami, naršydami internete, išsirinkdami knygeles vasaros atostogoms. Kai kurie tapo „Skaitymo iššūkis“ dalyviais.

Kviečiame visus moksleivius apsilankyti bibliotekoje, išsirinkti knygas ir tapti akcijos „Skaitymo iššūkis“ dalyviais. Linksmai ir įdomiai leisti laiką su draugais dalyvaujant edukacinėse veiklose, žaidžiant ir bendraujant.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos autorės

2

2JPG

3

6jpg

20200608 110937

20200608 112314

20200608 114757

DSC02966

DSC02979

DSC02984

DSC02990

DSC02999

DSC03040

 DSC03041

DSC03045

DSC03049

DSC03057

DSC03061 kopija

DSC03064

DSC03075

DSC03082

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite