ZARASŲ POLICIJOS PAREIGŪNAI PATARIA, KAIP SAUGIAI ELGTIS PRIE VANDENS TELKINIŲ

0
12
policija informuoja

Vasara daugeliui neatsiejama nuo maudynių ir poilsio gamtoje. Siekiant užtikrinti, jog pramogos būtų ne tik smagios, bet ir saugios, Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai birželio-rugsėjo mėnesiais paplūdimiuose bei viešose rekreacinėse vietovėse, esančiose prie vandens telkinių, vykdys prevencines priemones.

Policijos pareigūnai primena keletą taisyklių, kurių privalu laikytis prie vandens telkinių.
Vaikams nuolat dera priminti, kad būti prie vandens telkinių, mokytis plaukti, šokinėti nuo tiltelių, nardyti, galima tik prižiūrint saugusiam žmogui – iškilus pavojui, jis galėtų nedelsiant padėti. Prieš lipant į vandenį reikia įsitikinti, ar krantas yra palankus maudytis saugiai, ar nėra per gilu. Pulti į vandenį iškart, nors diena ir labai karšta, negalima. Būtina saugotis stiprios srovės, o plaukiant valtimi reikia sėdėti ramiai – išdykaujant ar vaikštant, ji gali apvirsti.

Pamačius skęstantį žmogų, policijos pareigūnai pataria nedelsiant telefonu 112 kviesti gelbėjimo tarnybas, labai svarbu kuo tiksliau nurodyti vietą, kurioje atsitiko nelaimė. Saugiausia padėti skęstančiajam – numesti, ar priplaukus per atstumą paduoti, kokį nors plūduriuojantį daiktą, į kurį jis galėtų įsikibti ir laikytis virš vandens.

Jei patys pradėtumėte skęsti, patariama įkvėpti kuo daugiau oro, šauktis pagalbos, ar bandyti atkreipti dėmesį mojuojant rankomis. Plaukti į šoną nuo srovės ir, tik ištrūkus iš jos, sukti kranto link. Jei į kvėpavimo takus patektų vandens, patariama nedarant staigių judesių apsiversti ant nugaros ir atsikosėti, jei mėšlungis sutrauktų raumenį – stengtis nepanikuoti, jį įtempti ir bandyti plaukti kranto link.

Saugios vasaros linkintys Zarasų policijos pareigūnai taip pat įspėja, kad niekada neliptumėte į vandenį apsvaigę nuo alkoholio ar kitų svaigiųjų medžiagų – apsvaigęs žmogus aplinką ir savo galimybes vertina neadekvačiai, todėl iki nelaimės – vos vienas žingsnis.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite