KAIP PRADĖTI SAVO STATYBŲ VERSLĄ?

0
171
betono maisykle altrad bwe 165

Jeigu kalbėsime apie sritis, kuriose nėra taip sunku pradėti veiklą ir galima neblogai uždirbti, statybos visada figūruos sąrašo viršuje. Visada galima rasti nebrangios darbo jėgos bei, kadangi visi žmonės nori nuosavo buto, kotedžo ar namo, statybų paslauga bus aktuali dar ilgai, ilgai. Šiame straipsnyje mes neapžvelgsime įstatymų, mokesčių bei kitų juridinių verslo kūrimo aspektų ir daugiau sutelksime dėmesį į bendrus, svarbiausius dalykus, kuriuos reikia žinoti prieš pradedant statybų verslą. Jeigu norite uždirbti iš statybų, štai ką turite žinoti!

Darbo jėga nėra brangi, bet dažnai pakliūva į rizikos grupes
Statybose beveik be išimčių dirba vien vyrai. Dažniausiai paprastais statybininkais dirba žmonės be aukštojo išsilavinimo, neretai susiduriama ir su iš Ukrainos ar kitų skurdesnių šalių atvykstančiais darbininkais. Šie vyrai būna 30-55m. amžiaus ir, kadangi neturi didelių profesinių aspiracijų, turi daug žalingų įpročių. Statybose dažnai susiduriama su problemomis dėl alkoholio vartojimo, todėl darbo jėgą reikia prižiūrėti. Pigi darbo jėga yra gerai darbdaviui, tačiau laikui bėgant išryškėja ir to pigumo minusai. Dėl to, gerus darbuotojus reikia itin vertinti ir negailėti jiems mokėti, mat keisti vieną brigadą į kitą visada yra rizikinga.

Jeigu darbo neturite daug, įrangą galima nuomoti, pirkti reikia tik esminę įrangą
Priklausomai nuo to, į vidaus apdailą ar statybą pasuksite, pačioje pradžioje tikrai nebūtina leisti tūkstančius eurų, kad įsigytumėte darbui reikalingą įrangą. Viską galima nuomoti ir gerokai sutaupyti. Vėliau, kada darbai ima dėliotis į priekį ir matote, jog verslas darosi pelningas, galima pradėti pirkti reikalingus daiktus bei priemones. Pradžioje būtina turėti tik transporto priemonę, saugos priemones, darbo aprangą bei svarbiausius įrankius, tokius kaip pvz., betono maišyklė, grąžtai, pjūklai ir taip toliau, nors ir juos iš tiesų galima išsinuomoti.

Tinkamai atstovaukite savo įmonę
Daug kas iš principo vengia statybininkų, nes juos įsivaizduoja kaip grubius ir netašytus žmones. Tai nėra tiesa, tačiau tinkamo atstovavimo jiems dažnai trūksta. Su klientais, kurie dažniausiai yra paprasti žmonės jie bendrauja tarsi tie žmonės yra tą patį žargoną žinantys bei su tomis pačiomis problemomis suduriantys asmenys, bet taip nėra. Jūsų, kaip įmonės vadovo pareiga yra bendrauti su klientais, išmokti jiems labai paprastai paaiškinti atliekamų darbų svarbą bei kitus dalykus. Reikia bendrauti maloniai, skirti laiko susitikimui ir parodyti, kad klientai svarbūs. Tada, kai dirbama su verslo klientais, tai atrodo savaime suprantama, bet privačius pirkėjus aptarnaujantys rangovai dažnai nesuka dėl to galvos. Pasirūpinkite tuo, kad tinkamai atstovautumėte savo statybų verslą.

Geriausia reklama – rekomendacija
Statybų versle yra be galo mažai reklamos. Net tokie verslo galiūnai kaip YIT, Mitnija, Kauno Tiltai ar kt. reklamuojasi be galo mažai, ką jau kalbėti apie privačių namų statybą. Jūsų informacija turėtų būti randama internete, bet reklamuotis per radiją ar internetu dažnai yra pinigų švaistymas. Šioje srityje, visi statybų verslo atstovai antrina vieni kitiems, veikia tik rekomendacijos. Pažįstamas arba patikimas žmogus patarė, todėl klientas ir kreipiasi.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite