ZARASŲ RAJONO NEĮGALIŲJŲ DRAUGIJOS ATASKAITINĖ RINKIMINĖ KONFERENCIJA

0
29
mid news zrs 685 2020 06 29 Dusetos DSC 6320 1

Nepastebimai greit prabėgo ketveri Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos veiklos metai, kaip draugijai vadovavo pirmininkė Vilhelmina Dubnikova. Į Kultūros namų Dusetų dailės galerijos aktų salę birželio 29 d. rinkosi draugijos nariai iš Zarasų rajono, Zarasų miesto ir Dusetų. Dusetose vyko neįgaliųjų draugijos ataskaitinė rinkiminė konferencija. Susirinkusieji galėjo apžiūrėti spalvingą neįgaliųjų draugijos narių darbelių parodą bei aktų salės papuošimą.

Konferencijai pradžią davė ir nuotaiką kėlė liaudiškos muzikos kapelos „Ežerija“ (vad. S. Gudonienė) smagūs muzikiniai kūriniai.

Į konferenciją atvyko Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava, Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas, Dusetų seniūnas Saulius Kėblys, Utenos rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Sandra Ragaišytė, Dusetų bendruomenės Santalka pirmininkė Aldona Žiliukienė. Svečiai dėkojo Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkei Vilhelminai Dubnikovai už nuveiktus darbus draugijoje, pasidžiaugė draugijos narių sportiniais pasiekimais, dalyvavimu Dusetose ir Zarasuose įvairiose šventėse , bei atsakė į rūpimus klausimus. Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas konferencijos dalyviams perdavė Zarasų rajono mero Nikolajaus Gusevo sveikinimus ir padėkos raštais apdovanojo aktyvią draugijos narę Jūratę Jatkūnaitę ir „Ežerijos“ meno vadovę Sigitą Gudonienę.

Prieš pateikdama išsamią draugijos veiklos ataskaitą už 2019 metus, draugijos pirmininkė Vilhelmina Dubnikova pakvietė konferencijos dalyvius tylos minute pagerbti išėjusius į amžinąjį poilsį. Draugijos pirmininkė ataskaitoje išvardijo nuveiktus darbus, teikiamas paslaugas Zarasų bei Dusetų padaliniuose, darbinio užimtumo mokymų organizavimą. Buvo surengti siuvimo, vilnos vėlimo bei dekupažo mokymai. Ataskaitoje paminėtos neįgaliųjų draugijos rengiamos šventės, išvykos, vakaronės. Pirmininkė paminėjo draugijos ansamblio „Ežerija“ aktyvią veiklą, pasidžiaugė draugijos narių sportiniais pasiekimais, vykdomais projektais. Pasidalyta džiaugsmais ir rūpesčiais. Per ketverius draugijos pirmininkės Vilhelminos Dubnikovos vadovavimo metus, draugija išbrido iš skolų ir šiai dienai niekam neskolinga. Informacija draugijos nariams teikiama „Facebook“ paskyroje ir telefonu.

Su revizijos komisijos finansine ataskaita supažindino komisijos pirmininkė Vanda Matulienė. Vienbalsiai patvirtinus draugijos pirmininko ir finansinę ataskaitas sekė naujo Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos pirmininko rinkimai. Papildomų prašymų užimti šias pareigas negauta. Vieninteliu kandidatu sekančiai 4 metų kadencijai skelbiamas dabartinis draugijos pirmininkas Vilhelmina Dubnikova. Zarasų rajono neįgaliųjų draugijos pirmininku vienbalsiai (balsų dauguma) išrinkta Vilhelmina Dubnikova. Konferencijoje buvo išrinkta ir patvirtinta nauja draugijos taryba, revizijos komisija.

Draugijos pirmininkė Vilhelmina aktyviausiems draugijos nariams Vilei Brogienei, Izoldai Genienei, Marijai Bikulčienei, Laimai Gorpinič, Jokūbui Gimbickui įteikė padėkos raštus.

Neįgaliųjų draugijos ansamblis „EŽERIJA“ susirinkusiems ataskaitinės rinkiminės konferencijos svečiams ir dalyviams padovanojo ne vieną skambią dainą, gražų muzikinį kūrinį.

Visi konferencijoje dalyvavę draugijos nariai nusifotografavo bendrai nuotraukai.

Zarasų rajono neįgaliųjų draugija nuoširdžiai dėkoja Zarasų rajono savivaldybės merui Nikolajui Gusevui ir administracijos direktoriui Benjaminui Sakalauskui už malonų bendravimą ir bendradarbiavimą, tarpininkavimą dėl Zarasuose naujų patalpų suteikimo neįgaliesiems.

Draugija nuoširdžiai dėkoja rėmėjams: Lietuvos Respublikos Seimo nariui Algimantui Dumbravai, UAB „Vasaknos“, Daniaus Stankūno įmonei „Vigotema“, Dusetų kepyklėlei.

Dėkojame pirmininkei Vilhelminai Dubnikovai už gerai organizuotą vadovavimą draugijai, malonų bendravimą, kelionių ir išvykų organizavimą. Linkime sveikatos, stiprybės, naujų idėjų įgyvendinimo.

Zarasų rajono neįgaliųjų draugija kviečia visus norinčius prisidėti prie draugijos veiklos Dusetose ir Zarasuose. Te jungia visus bendrystė ir draugystė.

Draugijos narė Laima Gorpinič

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite