KAIP IŠSIRINKTI GERIAUSIĄ DVIRATĮ?

0
35
dviratis

Važinėjimas dviračiu yra ne tik smagus, bet taip pat ir naudingas sveikatai, todėl tuomet, jei norite savo gyvenimo būdą paversti aktyvesniu, tikrai verta pagalvoti apie šios transporto priemonės įsigijimą. Šiandien siūlomų dviračių pasirinkimas yra tikrai labai didelis, todėl renkantis patį tinkamiausią nereikėtų skubėti priimti sprendimo. Pateiksime daugiau info, į kokius kriterijus vertėtų atsižvelgti, ir tai geriausio dviračio paiešką gali paversti kur kas paprastesne. Taigi, kokios dviračio savybės gali būti laikomos pačiomis svarbiausiomis?

Dviračio tipas
Pirmas dalykas, į kurį turėtų krypti jūsų dėmesys, yra ne kas kita kaip dviračio tipas: gali būti pasirenkami sportiniai, miesto, kalnų, turistiniai arba hibridiniai dviračiai, todėl palanku apžvelgti pagrindines jų savybes:

• Sportiniai dviračiai yra pritaikyti konkrečioms rungtims ir turi atitikti tam tikrus techninius reikalavimus, todėl tokie dviračiai įprastai yra pasirenkami konkrečioms sporto šakoms;
• Miesto dviračiai gali būti klasikiniai arba sulankstomi, jais yra patogu nuvažiuoti iš taško A į tašką B, tad toks dviratis labiausiai tinka kelionėms dviračių takais;
• Kalnų dviračiai (MTB) yra skirti važinėti mažo pravažumo keliais, jais yra paprasčiau kiltį į pakalnę, todėl tokie dviračiai puikiai tinka sudėtingoms trasoms ir turistiniams žygiams;
• Turistiniai dviračiai yra pritaikyti važinėti ir mieste, ir užmiestyje, be to, tokie dviračiai padeda palaikyti taisyklingą sėdėseną;
• Hibridiniai dviračiai – tai gana universalus pasirinkimas, nes jie yra pritaikyti važinėti įvairiomis dangomis.

Kokiam ūgiui yra pritaikytas dviratis?
Važiuoti dviračiu bus kur kas patogiau, jei jis bus pritaikytas konkrečiam ūgiui, todėl renkantis dviratį visada yra svarbu į tai atsižvelgti. Nors gana dažnai manoma, kad pagal šį kriterijų yra pasirenkami tik vaikams skirti dviračiai, tačiau tai tikrai nėra tiesa. Jei siekiate, kad važinėjimas šia transporto priemone būtų kiek įmanoma malonesnis, įvertinkite, kokiam ūgiui yra skirtas dviratis: nuo 160 iki 170 cm, nuo 170 iki 180 cm, nuo 180 iki 190 cm, ir t.t.

Dviračio gamintojas
Dėmesys įprastai krypsta ne vien tik į šios transporto priemonės patogumą, bet taip pat ir į jos ilgaamžiškumą, todėl visada verta pagalvoti, kokio gamintojo dviratis galėtų būti pačiu geriausiu pasirinkimu. Nors dažnam vartotojui tam tikri prekinių ženklų pavadinimai visiškai nieko nesako, tačiau visada galima pasidomėti pirkėjų atsiliepimais, kurie padeda kur kas paprasčiau pasirinkti tam tikras prekes.

Numatykite biudžetą
Taip pat palanku nuspręsti, kokią pinigų sumą galite skirti dviračio įsigijimui, ir tai tai gali paspartinti tinkamiausio pasirinkimo paiešką. Internetinėse parduotuvėse pirkėjai visada turi galimybę pasirinkti prekių atranką pagal nustatytus įkainius (paiešką pagal nustatytą kainų intervalą arba prekių rikiavimą nuo mažiausios iki didžiausios). Jei iš anksto numatysite, kiek pinigų galite skirti dviračio įsigijimui, rasti palankiausius pasirinkimus tikrai nebus keblu.

Prekių įsigijimo galimybės
Kai nusprendžiama dviratį įsigyti internetu, visada yra palanku pasidomėti, kokios yra šios produkcijos įsigijimo sąlygos. Pavyzdžiui, dažnam pirkėjui yra svarbu tai, kad užsakytas dviratis būtų pristatytas kiek įmanoma greičiau, todėl palanku pasidomėti, kokia bus pristatymo trukmė. Taip pat gali būti aktualu įvertinti, kokios yra ne tik pristatymo, bet taip pat ir atsiskaitymo galimybės – tam tikrais atvejais brangiau kainuojančias prekes nusprendžiama pirkti išsimokėtinai.

Jei apie tam tikras siūlomas prekes norėsite sužinoti daugiau, paprasčiausiai galite susisiekti su klientų aptarnaujančiu skyriumi, ir galite net neabejoti, kad jums bus suteikta visa svarbiausia informacija, taigi, išsirinkti dviratį galėsite gerokai paprasčiau.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite