JAUNŲJŲ KREPŠININKŲ PERGALĖ

0
49
1

Pagaliau Utenos arenoje paaiškėjo 2019 – 2020 metų „Umaras – JKL“ čempionai. Tai jaunimo krepšinio lyga, kurios finaliniai žaidimai dėl karantino buvo atidėti neribotam laikui. Suprantama, kad dėl Covid-19 nuo kovo mėnesio visiškai buvo nutrūkusios ir treniruotės.

Vis dėlto liepos 23-ąją buvo sužaistos pirmosios „Umaras-JKL“ rungtynės po neplanuoto sezono sustabdymo. Mūsų gimnazijos moksleiviai joms ruošėsi patys. Čia, Utenos „Juventus“ klubo arenoje, šeimininkų teisėmis žaidę Zarasų „Ąžuolo“ krepšininkai įtikinama persvara nugalėjo Molėtų „Pigiau grybo“ ekipą 94:70. Jokūbo Matijošiaus bei Luko Mačiulio vedami zarasiškiai po pirmojo rungtynių ketvirčio sukurpė aštuonių taškų persvarą – 26:18. Antrajame kėlinyje Gusto Petkevičiaus diriguojami „Pigiau grybo“ krepšininkai vis labiau artėjo prie savo oponentų, o likus minutei iki ilgosios pertraukos rezultatą molėtiškiams buvo pavykę netgi persverti, tačiau keturi iš eilės pelnyti J. Matijošiaus taškai vėl išvedė „Ąžuolo“ krepšininkus į priekį – 44:42. Po ilgosios pertraukos molėtiškių nesustabdomas Luko Mačiulio ir Jokūbo Matijošiaus tandemas vedė Zarasų ekipą į priekį ir žengiant į paskutinį rungtynių ketvirtį komandas skyrė 13 taškų – 69:56. Ketvirtajame kėlinyje skirtumas tarp komandų nors nežymiai, bet augo. Rungtynes rezultatu 94:70 laimėjo Zarasų „Ąžuolo“ ekipa. Tai buvo gražiausios ir svarbiausios mūsų gimnazistų varžybos. Nors vasara praretino mūsų komandos narių gretas, tačiau tą liepos 23 dieną mūsų vaikinai ( Lukas Mačiulis, Jokūbas Matijošius, Pijus Vaitonis, Eivinas Bieliauskas, Deividas Guogis, Vitalijus Lysovas ir Eimantas Stasiškis) sutelkę visas jėgas nuostabiai kovėsi su Molėtų komanda „Pigiau grybo“ ir pateko į finalines varžybas.

Taigi į didįjį komandų ketvertą pateko Utenos „Žalčiai“, Rokiškio „Vaižgantas“, Utenos „Silkėnai“ ir Zarasų „Ąžuolas“. Finale Utenos „Žalčiai“ nugalėjo taip pat uteniškių „Silkėnų“ ekipą bei pasidabino aukso medaliais. Tretieji – Rokiškio „Vaižganto“ komandos žaidėjai. Reikia pabrėžti, kad Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos krepšininkai JKL finale kovėsi pirmąkart ir užėmė garbingą ketvirtąją vietą. Beje, snaiperio konkurse kovėsi Lukas Mačiulis, o vienu iš geriausių JKL Top-5 žaidėju paskelbtas Jokūbas Matijošius.

Džiaugiamės gimnazistų pergale, dėkojame su vaikinais dirbusiems treneriams A.Buičenkai ir A.Zavackui bei visiems, padėjusiems vaikinams nuvykti į atrankos ir baigiamąsias rungtynes Utenos arenoje.

Parengta pagal „Juventus“ krepšinio lygos informaciją

Nuotraukos „Juventus“ krepšinio lygos

2

3

4

5

6

7

10

14

15

16

18

19

21

22

25

26

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite