NAUJAS MOKYKLINIS AUTOBUSAS PAULIAUS ŠIRVIO PROGIMNAZIJAI

0
27
116465823 1682763251887971 1881628277301112918 o

Zarasų rajono savivaldybės administracija, rūpindamasi 2020 metais reorganizuojamų mokyklų mokinių savalaikiu atvežimu į mokyklas bei siekdama užtikrinti jų saugumą, pavasarį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pateikė paraišką dėl naujo mokyklinio autobuso.

„Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijai skyrė naują mokyklinį autobusą. Mokyklą jis turėtų pasiekti rugpjūčio mėnesį“, – džiugi žinia pasidalino Zarasų rajono meras Nikolajus Gusevas. Naujame 19 vietų autobuse „IVECO DAILY 50C18“ dėl moksleivių saugumo įrengti variklio užvedimą blokuojantys alkotesteriai, dėl patogumo – sumontuotos pneumatinės važiuoklės, geresnės oro cirkuliavimo ir šildymo sistemos. Šiuo autobusu bus vežiojami reorganizuotų Salako ir Turmanto pagrindinių mokyklų mokiniai į Zarasų miesto mokyklas. Geltonu autobusu mokinai galės vykti ir į neformaliojo ugdymo užsiėmimus, kultūros ir sporto renginius, ekskursijas.

 

Primename, kad pirmasis mokyklinis autobusas 2000 metais pasiekė Dusetų Kazimiero Būgos gimnaziją. Nuo to laiko Švietimo, mokslo ir sporto ministerija Zarasų rajono mokinių pavėžėjimui į mokyklas skyrė 19 mokyklinių autobusų, šis – dvidešimtas. Dėl susidėvėjimo 3 autobusai nurašyti. Nuo rugsėjo 1 d. rajono keliuose kasdien riedės 17 mokyklinių autobusų.

 

Švietimo ir kultūros skyriaus informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite