ORGANIZUOJANT UGDYMO PROCESĄ, SVARBIAUSIA VERTYBĖ – MOKYTOJO IR MOKINIO SVEIKATA

0
25
lsdps

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija parengė rekomendacijas dėl ugdymo proceso 2020-2021 m. m.  įgyvendinimo  mokyklose, atsižvelgiant į COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) epidemiologinę situaciją ir Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintus reikalavimus.

Susipažinus su minėtomis  rekomendacijomis, švietimo įstaigų bendruomenėms kilo daugybė pagrįstų klausimų. Neišsprendus  jų  sudaromos prielaidos pažeisti švietimo įstaigų darbuotojų teisę į saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas.

„Esame įsitikinę, kad mokinio ir mokytojo sveikata ir gyvybė yra svarbiausia vertybė,  kurios reikšmės negali sumažinti nei švietimo svarba, nei už darbą siūlomas darbo užmokestis. Todėl nebūdami tikri dėl savo ir mokinių saugumo ugdymo proceso metu, mokytojai ir kiti švietimo bendruomenės nariai gali atsisakyti atlikti darbo funkcijas, kurių metu keliama potenciali grėsmė jų sveikatai ir gyvybei. Kartu pažymėtina, kad švietimo įstaigų administracijos negali pateikti atsakymų šiais klausimais, kadangi šie aspektai taip pat yra joms  neaiškūs“, – teigia Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

Todėl atsižvelgdama į  atstovaujamų švietimo darbuotojų susirūpinimą dėl ugdymo proceso vykdymo tvarkos Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją,  Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, Lietuvos respublikos sveikatos apsaugos ministrą – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovą, prašydama pateikti švietimo bendruomenei ypač rūpimą informaciją. Be jos nebus galima užtikrinti sklandaus ugdymo proceso organizavimo ir saugių darbuotojų darbo sąlygų.

Andrius Navickas

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas

tel. 8 601 57747

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite