KAIP SUMAŽINTI ŠILDYMO IŠLAIDAS?

0
21
termostatas honeywell lyric t3r belaidis

Artėjant rudeniui, žiemai visada susimąstome, kad reikės šildyti namus, kiek daug tai kainuos ir kaip su liūdesiu kas mėnesį reikės pildyti šilumos skaitiklio parodymus. Bet tai neprivalo būti tokiu vargu, koks jis yra, jeigu iš anksto susimąstysite kaip sumažinti išlaidas.

Energetinės efektyvumo klasės gerinimas

Itin geras patarimas, jeigu planuojate artimu metu keisti langus – pasirūpinti trijų stiklų langais, kurie yra itin efektyvus tiek išlaikant kiek įmanoma daugiau vėsumos vasarą ir šilumos žiemą. Tačiau toks būdas padidinti energetinį efektyvumą yra brangus ir nėra pats efektyviausias būdas – kur kas daugiau naudos atneša tinkamas sienų apšiltinimas. Kur kas paprasčiau yra užtikrinti langų, durų sandarumą su efektyviomis staktomis durims ir dažnesniu lango plastikinių gumų keitimu. Tokiomis paslaugomis užsiima dauguma langų pardavimo, montavimo įmonių, o darbai atliekami itin greitai.

Įsigykite termoreguliatorių

Termoreguliatoriai – termostatai su automatine temperatūros palaikymo funkcija užtikrins, kad namai nebūtų per daug šildomi. Automatiniai termoreguliatoriai pasiekus jūsų pasirinktą šildymo lygį sumažins šildymą, kad nebūtų švaistoma energija didesniam šildymui negu jūs pasirinkote. Dauguma termoreguliatorių turi kelis paros režimus ir palaikys tinkamiausią kambarių temperatūrą visos dienos metu. Pavyzdžiui, jeigu jums patinka atsikėlus ryte jausti šilumą, galite pasirinkti, kad nuo 7 iki 9 valandos būtų 26 laipsniai šilumos. Tada, šeima išeina į darbus ar į mokyklą ir šildymo nebereikia, užtenka palaikyti minimalią temperatūrą, kad pasiekus kitą etapą, kai šeima grįš namo, temperatūra greitai pakiltų į pageidaujamą lygį. Tad galima pasirinkti, kad nuo 9 valandos iki 16 valandos termoreguliatorius palaikytų 19 laipsnių temperatūrą, o nuo 16 iki 7 ryto palaikytų optimalią 24 laipsnių temperatūrą. Daugumą tokių įrenginių turi bent 7 skirtingos paros režimus tad galite nustatyti temperatūra visiškai pagal savo individualius pageidavimus.

Paprasčiausias būdas sumažinti šildymo išlaidas

Visgi termoreguliatorius yra geriausias būdas sumažinti išlaidas. Jį įsigyti ir suprogramuoti nekainuoja nei daug laiko, nei pinigų. Tuo tarpu energetinės klasės gerinimas nors ir turi ilgalaikės investicijos naudą – vis tiek yra brangus ir reikalauja daug laiko bei išankstinio planavimo.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite