DŽIUGI RUGSĖJO PIRMOSIOS ŠVENTĖ ZARASUOSE

0
25
1
Šiandien Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijoje ir vėl buvo juntamas džiaugsmingas šurmulys. Mokslo ir žinių dieną mokykloje pasitiko 335 moksleiviai. Visur matosi   vaikų šypsenos ir girdėjosi juokas. Tačiau šventinė nuotaika taip pat liudijo, kad moksleiviai, jų tėveliai, pedagogai susikaupė dar vienam svarbiam etapui – naujiems mokslo metams. 

Šventės rytas prasidėjo progimnazijos kieme. Gražius ir malonius sveikinimo žodžius mokiniams ir jų tėveliams dovanojo progimnazijos direktorė Aldona Navickienė. Ji priminė, kad Rugsėjo pirmoji, tai ne tik pirma rudens diena, bet ir naujų mokslo metų pradžia.                                           
 
Moksleivius, jų tėvelius ir pedagogus sveikino ir rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis džiaugėsi moksleivių, mokytojų pasiekimais, kalbėjo, kad šie mokslo metai bus kitokie, tačiau tai netrukdys moksleiviams siekti žinių. Meras mokiniams linkėjo, kad užtektų noro, jėgų ir sugebėjimų kantriai siekti žinių, o pedagogams ryžto mokyti ir nuolat tobulėti.                       
 
Iškilmių metu dalyviams buvo padaryta staigmena, prie mokyklos atriedėjo naujutėlaitis mokyklinis autobusas. Meras pranešė, kad tai Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos dovana jauniesiems zarasiškiams. Ministerija žada, kad tai ne paskutinė tokia dovana Zarasų rajono   mokykloms.
 
Nuskambėjo pirmasis skambutis ir vaikai su mokytojais rinkosi į pirmąją pamoką.       
 
Gražiai Mokslo žinių šventę pasitiko ir Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijoje. Rugsėjo pirmosios skambutis pakvietė 221 gimnazistą. Daug gražių sveikinamų šventėje pasakė gimnazijos direktorius Rimantas Bikulčius, Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava. Nuoširdžius sveikinimo žodžius tarė ir rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis linkėjo gimnazistams ir pedagogams drąsiai žengti prasmingu ieškojimų ir pažinimo keliu.
                                          
Šventinę nuotaiką praskaidrino  gimnazistės Rugilė ir Ieva. Jos padainavo nuotaikingą dainą.
 
Mokslo žinių dienos šventinis minėjimo renginys įvyko ir Zarasų „Santarvės“ pradinėje mokykloje. Minėjimo dalyvius sveikino rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius.                                    
 
Rugsėjo pirmosios iškilmės vyko ir kitose rajono mokyklose. Jos buvo džiugios ir dovanojo daug malonių įspūdžių moksleiviams, tėveliams ir mokytojams. Linkėta gražių akimirkų mokslo metais, sėkmės, kantrybės ir susikaupimo.                                                                          
 
Zarasų Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios, kur buvo prašoma Viešpaties palaimos naujiesiems mokslo metams.
 
Petras Ivanovas
Nuotraukose – Rugsėjo pirmosios akimirkos Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijoje ir Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijoje. 

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite