PRADĖTAS ĮGYVENDINTI PROJEKTAS „TURIZMO INFORMACINĖS INFRASTRUKTŪROS PLĖTRA UTENOS, IGNALINOS, ZARASŲ RAJONŲ IR VISAGINO SAVIVALDYBĖSE“

0
41
mid news zrs 923 stendas
Šiais metais rugpjūčio 20 d. pasirašius finansavimo ir administravimo sutartį, pradėtas įgyvendinti projektas „Turizmo informacinės infrastruktūros plėtra Utenos, Ignalinos, Zarasų rajonų ir Visagino savivaldybėse“. Projekte dalyvauja keturios Utenos regiono savivaldybės. Projekto vykdytojas – Utenos rajono savivaldybės administracija, projekto partneriai – Ignalinos rajono savivaldybės administracija, Zarasų rajono savivaldybės administracija ir Visagino savivaldybės administracija.

Projektu siekiama prisidėti prie turizmo informacinės infrastruktūros plėtros Utenos regione ir padidinti keliautojų informuotumą apie regioniniuose maršrutuose esančias viešąsias lankytinas vietas. Šiam tikslui pasiekti numatoma įsigyti ir Utenos rajone įrengti 7, Ignalinos rajone – 7, Zarasų rajone – 7, Visagino savivaldybėje – 6 daugiavariantinio turinio informacinius lauko stendus. Tikimasi, kad naujomis ženklinimo priemonėmis sustiprintas informavimas apie viešąsias lankytinas vietas paskatins vietos gyventojus geriau pažinti savo kraštą, didins keliautojų pasitenkinimą kelionėmis ir Utenos regiono patrauklumą turizmo srityje, o tai sudarys prielaidas keliautojų srautų augimui.
 
Zarasų rajone planuojamos stendų pastatymo vietos:
  1. Automobilių stovėjimo aikštelėje prieš biblioteką, adresu D. Bukonto g. 11B, Zarasai.
  2. Automobilių stovėjimo aikštelėje prie įvažiavimą į Zaraso ežero Didžiąją salą (prieš tiltą), adresu Pakalnės g. 3, Zarasai.
  3. Prie karių palaidojimo vietos, adresu Dariaus ir Girėno g. 4, Zarasai.
  4. Tarp Dusetų K. Būgos gimnazijos ir kultūros centro pastatų, adresu Vytauto g. 56, Dusetose.
  5. Prie Stelmužės ąžuolo, adresu Ąžuolo g. 16, Stelmužės k. Imbrado sen.
  6. Šalia autobusų stotelės, adresu Laisvoji a. Salakas.
  7. Prie automobilių stovėjimo aikštelės, adresu Kauno g., Zarasai.
 

Pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 5 prioriteto „Aplinkosauga, gamtos išteklių darnus naudojimas ir prisitaikymas prie klimato kaitos“ įgyvendinimo priemonę Nr. 05.4.1-LVPA-R-821 „Savivaldybes jungiančių turizmo trasų ir turizmo maršrutų informacinės infrastruktūros plėtra“ pateiktam projektui įgyvendinti skirta 252.717,32 Eur Europos regioninės plėtros fondo lėšų. 

mid news zrs 746 fondas

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite