ŠIAURĖS ŠALYS, VIKINGAI IR AUKSINĖ ŽUVELĖ

0
25
bibl1

„Tuomet sekė tas gražus sezonas…Vasara… Oras buvo pripildytas svajingos ir magiškos šviesos. O klimatas tapdavo tokiu tarsi būtų sukurtas iš viso vaikystės gaivumo“. (Henris Vodsvertas Longfelas)

…ir šis nuostabus sezonas, vardu Vasara užleidžia savo vietą rudeniui. Tik knygos bus toliau skaitomos, piešiami piešiniai, kuriami darbeliai, kurie turi sąsajų su knyga. O kas draugauja su knyga? Vienareikšmiškas atsakymas – vaikų dienos centras ,,Draugai“.

Bibliotekininkė, apsilankiusi Zarasų vaikų dienos centre ,,Draugai“, kartu su vaikais ir darbuotojomis literatūrinėje popietėje kalbėjo apie Šiaurės šalis bei viduramžiais piratavimu užsiėmusius ir bendruomenę įkūrusius vikingus (jie buvo labai galingi ir nepalaužiami, ilgai viešpatavo Baltijos ir Šiaurės jūrose). Dalyviai sužinoję trumpą pasakojimą apie piratų (vikingų) gyvenimo būdą, lankstė ,,piratiškus“ laivus, kūrė linksmas istorijas, skaitė Benji Davies knygas ,,Senelio sala“, ,,Nojus ir banginis“. Dabar belieka laivus paleisti į jūrą, užmesti meškerę ir gaudyti žuvis. Vaikų norai dideli – pagauti auksinę žuvelę. Paskaitę ,,Pasaką apie žvejį ir auksinę žuvelę“, dalyviai kūrė savo norų žuvį: vieni spalvino, kiti piešė, o dar kiti – karpė, klijavo ir sukūrė nuostabius darbelius.

Vasara jau iškeliavo, o knygas vis dar skaitome. Ir tai tęsis kaip toje pasakoje, kuri neturi pabaigos…

Nijolė Pilac
Ligoninės padalinio vyresnioji bibliotekininkė
Autorės nuotraukos

bibl2

bibl3

bibl4

bibl5

bibl6

bibl7

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite