ZARASŲ POLICIJOS PAREIGŪNŲ SUSITIKIMAI SU SENIŪNAIS DĖL KAIMIŠKŲ VIETOVIŲ GYVENTOJŲ SAUGUMO

0
53
policija informuoja

Siekiant tobulinti gyventojams teikiamų paslaugų kokybę bei policijos funkcijų kaimiškose vietovėse įgyvendinimą, šių metų rugsėjo pirmąją savaitę Zarasų policijos bendruomenės pareigūnai susitiko su Zarasų rajono kaimiškųjų seniūnijų seniūnais (Imbrado, Suvieko, Antazavės, Dusetų, Turmanto, Degučių, Antalieptės, Salako).

Susitikimų metu bendruomenės pareigūnai seniūnams pristatė policijos įstaigų veiksmų, stiprinant kaimiškų vietovių gyventojų saugumą, plano tikslus, siekius bei pasirinktinus gyventojų aptarnavimo organizavimo modelius, paaiškino policijos pareigūnų numatomo vykdyti gyventojų aptarnavimo ir policijos pajėgų darbo seniūnijų teritorijose nuostatas.

Zarasų rajono seniūnijų teritorijose nuspręsta taikyti aktyvaus gyventojų aptarnavimo modelį, kai pagal iš anksto nustatytą ir paskelbtą budėjimo grafiką seniūnijos teritoriją prižiūrinčių policijos pareigūnų grupės atstovai atvyksta į seniūnijos patalpas. Jeigu tuo metu nėra interesantų, savo iniciatyva vyksta aplankyti seniūnijos centre veikiančias įmones, organizacijas ar pan., kuriose teikiamos paslaugos gyventojams bei, pagal poreikį, pas pavienius seniūnijos centro gyventojus. Gavę informaciją apie į seniūnijos patalpas atvykusį interesantą, policijos pareigūnai vyksta į seniūnijos patalpas.

Informacija apie gyventojų priėmimo laiką seniūnijoje bus skelbiama seniūnijos patalpose ir pagal poreikį kitose vietose. Budėjimo seniūnijoje metu pareigūnai lankysis įmonėse, organizacijose ir pas gyventojus. Įgyvendins specifines, seniūnijos teritorijoje aktualiausias prevencines priemones. Vykdys individualias priemones, orientuojamas į galimus smurtautojus, eismo kontrolės stiprinimą ir viešosios tvarkos užtikrinimą. Bus užtikrinamas sistemingas aktualios informacijos teikimas gyventojams.

Seniūnai patenkinti tokiu naujuoju veiklos organizavimo modeliu, o policijos atstovai viliasi, kad ši iniciatyva prigis ir atneš abipusę naudą kuriant saugesnę aplinką.

Šiomis priemonėmis siekiama stiprinti policijos bendradarbiavimą ir bendravimą su seniūnijų gyventojais bei didinti saugumo užtikrinimą kaimiškose vietovėse.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite