DIRBKIME IŠVIEN

0
28
109637959 2263882470424587 8439094956307033338 o

Gerbiami Zarasų krašto žmonės, matyt daugelis jau žino, kad tarp kitų kandidatų LR seimą esu ir aš, Rimvydas Podolskis. Kandidatuoju ir daugiamandačiuose sąrašuose su Darbo partija ir vienmandatėje Nalšios šiaurinėje apygardoje, (taip dabar vadinama buvusi Zarasų-Visagino apygarda).

Kandidatuoju tam, kad galėčiau bent jau pabandyti įgyvendinti savo mintis ir matymą, kaip ir ką daryti, kad galėtume pasiekti tokį gyvenimo lygį, kada daugelis Lietuvos, o man ypač svarbu Zarasų krašto gyventojų ir s, galėtų pasakyti ir svarbiausia pajausti, kad jų gyvenimo kokybė pagerėjo. Labai norėtųsi įgyvendinti tai, kad rajono valdžia ne teoriškai, bet praktiškai ir svarbiausia privalomai su gyventojais tartųsi, dėl įvairių projektų, kad tie projektai ir lėšos jiems įgyvendinti, būtų panaudojami tik rajono gyventojų ir svečių naudai, o netik kaip dažnai sakoma “tam ,kad įsisavinti lėšas“. Mano manymu, kad „į valdiškus“ pinigus reikia žiūrėti taip pat kaip į savus, o ne taškyti juos visiškai nemąstant, ar tai duos naudos aplinkiniams.

Norėtųsi, kad darbai būtų vykdomi nuosekliai, o ne chaotiškai. Kaip vieną iš pavyzdžių paminėsiu, tako aplink Zaraso ežerą tiesimą. Pats sumanymas, tikrai yra neblogas, bet štai jo įgyvendinimas, mano supratimu, švelniai tariant, ne koks. Jau antri metai, tiesiamas takas, kuriam išleista nemažai pinigų, faktiškai neturi pradžios, o tik pabaigą. Paaiškinsiu, ką turiu omenyje. Takas prasideda už Štadvilių gyvenvietės ir tęsiasi su įvairiomis atkarpėlėmis iki Zarasų pradžios. Bet kas galėtų paaiškinti, kaip iki to dviračių ir pėsčiųjų nusigauti. Ar ne būtų logiškiau, norint nutiesti taką aplink Zaraso ežerą ir kad juo naudotųsi, tiek gyventojai, tiek ir turistai, pradėti tvarkyti nuo vienų baisiausių mieste Šiaulių ir Šaltupės gatvių ir svarbiausiai šaligatvių sutvarkymo. Vėliau, esant lėšų gal ir tuo pačiu metu, tvarkyti ir tiesti naują pėščiųjų dviračių taką, nuo Šaltupės gatvės iki Štadvilių ir vienos lankomiausių vietų Šlininko malūno. Na o paskui sutvarkius pradžią eiti toliau ir tokiu būdu pasiekti, kad nauda būtų ir rajono gyventojams, kurie patogiai galėtų pasiekti sodų bendrijas bei Štadvilių gyvenvietę, o turistai neklupinėdami ir nelaužydami dviračių galėtų atvykti iki Šlininkos malūno. Deje,bet nežinia kokios logikos vedini, dabar viską daro nuo kito galo, visiškai negalvodami apie efektyvumą ir naudą.

Yra ir daugiau panašių projektų ir nepamatuoto bei efektyvaus lėšų naudojamo, kada Imbrade atsisakoma kapitalinio remonto kultūros namams, motyvuojant, kad trūksta keliasdešimt tūkstančių ir aplamai tokie objektai nelabai reikalingi, bet saloje pastatomas “bunkeris‘ mažosios estrados vietoje, motyvuojant, kad mums vis dar trūksta kultūrinių erdvių ir tam negailima jau ir milijono, nors apie jo išlaikymą ir panaudojimą, manyčiau nelabai pagalvota. Svarbiausia, kaip jau rašiau, matyt tik įsisavinti lėšas. Manyčiau , jei būtų privaloma tartis su gyventojais, dėl tokių objektų statybos ir gauti viešo gyventojų susirinkimo pritarimą, tai abejotinos naudos objektų būtų statoma mažiau, o lėšos panaudotos, kur kas efektyviau.

Tai kad būtų privaloma gauti ir pritarimą, o ne tik viešai ir neaiškiai paskelbti apie planuojamus vykdyti projektus yra ir mano programoje, kurią paskelbsiu šiek tiek vėliau. Šį kartą straipsnį baigiu, tikiu kad tardamiesi ir dirbdami drauge galime pasiekti kur kas daugiau.

 

Darbo partijos Zarasų skyriaus pirmininkas Rimvydas Podolskis

 Politinė reklama bus apmokėta iš Rimvydo Podolskio politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo Nr. 2020/09/10/01

 

{jcomments off}

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite