ŠEIMŲ GEROVEI STIPRINTI TEIKIAMOS KOMPLEKSINĖS PASLAUGOS ŠEIMAI. BENDRUOMENINIAI ŠEIMOS NAMAI „SAUGI ŠEIMA“ NR. 08.4.1-ESFA-V-416-01-0005

0
25
mid news zrs 940 zenklas 2015 04 13

Zarasų rajono savivaldybė, įgyvendindama projektą, pilnai finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis, su partneriais VO „Gelbėkit vaikus“ ir Zarasų krašto žmonių su negalia sąjunga, teikia kompleksines paslaugas Zarasų rajono šeimoms, kurios kasdieniame gyvenime susiduria su įvairiais iššūkiais ir sunkumais, šeimoms patyrusioms artimo netektį, skyrybas, ligą ir pan.

Projekto tikslas – sudaryti sąlygas visoms Zarasų rajono šeimoms (asmenims) gauti kompleksiškai teikiamas paslaugas, užtikrinant paslaugų prieinamumą kuo arčiau šeimos gyvenamosios vietos, siekiant įgalinti šeimą (asmenį) įveikti iškilusias krizes bei derinti šeimos ir darbo įsipareigojimus.

Teikiamos kompleksinės paslaugos:
Pozityvios tėvystės mokymai: pozityvios tėvystės įgūdžių ugdymas;
Psichosocialinė pagalba: individualios konsultacijos; socialinio darbuotojo konsultacijos;
Mediacijos paslaugos;
Vaikų priežiūros paslaugos teikiamos esant poreikiui, kai atsiras tėvų, dalyvaujančių veiklose, kuriems paslaugų gavimo metu reikės vaiko priežiūros paslaugos;
Asmeninio asistento paslaugos.
Jei nėra pakankamų galimybių naudotis viešuoju ar asmeniniu transportu, dalyvaujantiems projekto veiklose taip pat teikiama ir pavėžėjimo paslauga.

Dauguma šio projekto paslaugų Zarasų rajono šeimoms (asmenims) yra teikiamos nuo 2017 m., o 2020 m. pradėta teikti dar viena paslauga – asmeninio asistento paslauga. Asmeninio asistento paslaugos tikslas – atsižvelgiant į individualius asmens poreikius, suteikti jam individualią pagalbą namuose ir viešojoje aplinkoje (palydint ir komunikuojant), kuri padėtų jam gyventi bendruomenėje ir integruotis į ją, neleistų izoliuoti jo nuo bendruomenės ir skatintų jo savarankiškumą, būtiną kasdieniame gyvenime.

Visos paslaugos šeimoms teikiamos nemokamai.

Zarasų rajono savivaldybė kompleksines paslaugas šeimai organizuoja įgyvendindama projektą, pilnai finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonę Nr. 08.4.1-ESFA-V-416 „Kompleksinės paslaugos šeimai“.

Kompleksines paslaugas šeimai teikia projekto partneriai – Zarasų rajono savivaldybė, VO „Gelbėkit vaikus“, Zarasų krašto žmonių su negalia sąjunga.

Pageidaujantys gauti šias paslaugas, kurios yra teikiamos bendruomeniniuose šeimos namuose „Saugi šeima“, adresu: Malūno g. 2, Zarasuose, prašome kreiptis tel. 861510085.


Pageidaujantys gauti asmeninio asistento paslaugą, prašome kreiptis
 į Zarasų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių, Savanorių g. 2, Zarasai, II aukštas, 3 kabinetas, tel. (8 385) 30738 ar į Zarasų krašto žmonių su negalia sąjungą, tel. (8385) 53084, 865242650.

Visa išsami informacija apie kompleksines paslaugas yra teikiama telefonu: 861510085.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite