ŠOKIO IR GYVOS MUZIKOS SPEKTAKLIS „METŲ LAIKAI“

0
49
Metu laikai 4

Spalio 22 d. 18 val. Zarasų kultūros centre

Šokio ir gyvos muzikos spektaklis „Metų laikai“

Keturi metų laikai, keturios violončelės, keturi kardinaliai skirtingi šokėjai.

Šokio ir gyvos muzikos spektaklis „Metų laikai“ – tai pirmas bendras Šeiko šokio teatro ir Mindaugo Bačkaus vadovaujamo Klaipėdos violončelių kvarteto darbas. Violončelininkų gyvai atliekamas vienas populiariausių pasaulyje kūrinių – Antonio Vivaldi „Keturi metų laikai“ scenoje įgauna naują, dekonstruotą pavidalą. Skirtingus metų laikus ir stichijas čia įkūnija kiekvienas savo srityje unikalūs, itin skirtingos išraiškos ir plastikos atlikėjai: aristokratiškoji balerina Beata Molytė, teatro šamanu vadinamas Benas Šarka, aktorius mimas Aleksas Mažonas, ir vienas stipriausių savo kartos šiuolaikinio šokio šokėjas Marius Pinigis. Choreografei Agnijai Šeiko pavyko meistriškai sustyguoti šių asmenybių bendradarbiavimą scenoje suteikiant jiems pakankamai saviraiškos laisvės. Taip scenoje kuriama netikėta skirtingų atlikėjų šokio ir muzikos atlikėjų harmonija.

Choreografė:                         Agnija Šeiko

Muzika:                                  Antonio Vivaldi „Keturi metų laikai“ (versija keturioms violončelėms)

Muzikos atlikėjai:                 Klaipėdos violončelių kvartetas: Mindaugas Bačkus, Jurgis Karbauskis, Karolis Vaičiulis, Arnas Kmieliauskas, Gleb Pyšniak, Marius Sakavičius

Šokėjai:                                  Beata Molytė, Benas Šarka, Aleksandras Mažonas, Marius Pinigis/ Mantas Černeckas/ Evgenij Kalachov

Kostiumų dailininkė:  Lina Andriukonė

Šviesų dailininkas:    Povilas Laurinaitis

Premjera:                               2017 m.

Trukmė:                                 60 min.           

Speciali bilieto kaina – 5 eur.

Metu laikai 2

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite