SVARBIAUSI SVETAINĖS INTERJERO PATARIMAI

0
36
svetaine

Dažnai akcentuojama, jog svetainė yra kone svarbiausia namų erdvė, kuri reprezentuoja mūsų skonį ir gyvenimo būdą. Be to, tai pagrindinė patalpa, kurią pirmiausiai pamato užsukę svečiai – būtent dėl to šio kambario įrengimui visuomet skiriame itin daug dėmesio. Tam, kad visas procesas klostytųsi kuo paprasčiau, o interjeras galiausiai būtų maksimaliai žavus, verta įsidėmėti šiuos patarimus – jie užtikrins, kad Jūsų svetainė atrodytų nepriekaištingai.

Atidžiai rinkitės spalvų paletę

Tikriausiai ne kartą esate girdėję, jog pasirinktos spalvos turi įtakos tiek mūsų, tiek ir svečių savijautai erdvėje. Nesuklysite, jei rinksitės prislopintus, šiltesnius atspalvius – jie padės atsipalaiduoti ir jaustis ramiai. Tiesa, jei svetainėje planuojate rengti energingus vakarėlius, ryškių spalvų taip pat nereikėtų vengti: svarbiausia, kad jos neerzintų Jūsų pačių ir derėtų prie visų kitų kambaryje esančių detalių.

Apsispręskite dėl grindų dangos

Iš esmės grindų danga turėtų būti komfortiška ir stilinga, o konkretesni sprendimai priklauso tik nuo Jūsų pačių. Jei norisi daugiau jaukumo, galima pagalvoti apie minkštą kilimą – tarp tokių variantų galima rasti ir kambario puošmena tapsiančių variantų. Tačiau lygiai taip pat galite rinktis ir visiškai neutralią, tvirtą grindų dangą – tuomet visas dėmesys atiteks baldams ar kambaryje esantiems meno kūriniams.

Eksperimentuokite su sienų dekoru

Kaip jau kalbėjome, svetainė dažniausiai yra reprezentacinė, todėl bet kokie įdomesni, dėmesį traukiantys sprendimai čia yra itin sveikintini. Juos itin paprasta pritaikyti sienoms – ypač tuomet, jei pasitelkiami tapetai. Šie gaminiai išsiskiria itin plačia spalvų ir raštų įvairove, kuri svetainei gali suteikti kur kas daugiau išskirtinumo. Jei nesinori, kad interjeras būtų itin margas, tapetais galite papuošti tik vieną sieną – šiuo atveju galimos pačios įvairiausios idėjos. Plačią tapetų įvairovę siūlo Pigu.lt el. parduotuvė – šioje svetainėje juos įsigysite gera kaina.

Sukurkite kambario akcentą

Tai – ryškiausia kambario detalė, į kurią pirmiausiai kryps visų į jį užsukusiųjų akys. Šiam tikslui galite pasitelkti daugelį šiame straipsnyje minimų idėjų, tačiau taip pat galima pagalvoti ir apie kitas detales. Pavyzdžiui, itin jaukiai svetainėje atrodys židinys, o jeigu norisi paprastesnių sprendimų, galite ant sienos pakabinti Jums patinkantį meno kūrinį.

Rinkitės pokalbius skatinantį baldų išdėstymą

Tikėtina, kad svetainėje išsivystys ne vienas intriguojantis ir įtraukiantis pokalbis, tačiau kad visi jo dalyviai galėtų lengviau atsipalaiduoti ir susikoncentruoti, reikėtų pagalvoti apie patogų baldų išdėstymą. Geriausia, jeigu visi svečiai galės matyti vieni kitus – taip susikalbėti seksis dar paprasčiau. Taip pat dažnai rekomenduojama pagrindinius baldus patraukti nuo sienų – tuomet erdvė atrodo kur kas labiau kviečianti.

Apgalvokite apšvietimą

Keli apšvietimo sluoksniai taip pat gali sukurti malonesnę aplinką, kurioje norėsis atsipalaiduoti. Pagalvokite apie papildomus apšvietimo šaltinius, tokius kaip toršerai ar netgi stalinės lempos: jei jų šviesa bus nukreipta žemyn, ji suspindės tarsi raginimas prisėsti ir jaustis komfortiškai. Tikriausiai būtent tokią žinutę ir norisi perduoti užsukusiems svečiams.

Nepamirškite papuošti langų

Šiais laikais langams naudojamos ne tik užuolaidos, bet ir roletai bei žaliuzės – visgi, jeigu norisi sukurti išskirtinę aplinką ar ieškote ryškesnio akcento, verta pagalvoti apie pirmąjį variantą. Būtent tarp užuolaidų galima rasti itin stilingų variantų, pridėsiančių bendram interjerui dar daugiau žavesio. Be to, nebūtina rinktis labai spalvingų sprendimų: jei pirmenybę teiksite prabangesnėms medžiagoms, jos kalbės pačios už save. Ne mažiau žavūs gali būti ir joms skirti karnizai – spauskite čia, jei norite juos apžiūrėti.

Suraskite geriausią vietą elektronikai

Svetainės labai dažnai tampa ir gyvenamaisiais kambariais, kuriuose stovi televizorius, namų kinas ar kita panaši įranga. Tai nereiškia, jog šių prietaisų reikėtų atsisakyti, tačiau turėtumėte pasistengti, jog jie įsilietų į bendrą interjerą ir netaptų pagrindiniu dėmesio centru. Suraskite jiems vietos sekcijoje (o galbūt – net ir spintelėje), apstatykite suvenyrais ar kitais aksesuarais ir labai greitai pasieksite savo tikslą – svetainėje esanti elektronika visiškai nekris į akis.

Visus šiuos patarimus pritaikę praktiškai, itin paprastai sukursite stilingą svetainės interjerą, kuris puikiai reprezentuos tiek Jus, tiek ir visus namus. Svarbiausia, kad šiame kambaryje Jūs patys jaustumėtės gerai – tai netruks pastebėti ir visi aplinkiniai.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite