ZARASUOSE PAMINĖTA TARPTAUTINĖ MOKYTOJŲ DIENA

0
29
mm20aa

Šiandien Zarasų rajono savivaldybėje buvo iškilmingai paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Pakiliai nusiteikę mokyklų bendruomenių atstovai rinkosi į rajono Savivaldybės Didžiąją salę. Ji papuošta gražiais rudens žiedais Visus susirinkusius pasveikino rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Jis sveikindamas buvusius kolegas pasakė, kad puikiai supranta , ką reiškia dirbti tokį darbą ir pašaukimo būti mokytoju neįmanoma, dėkojo mokytojams už kantrybę, gerus mokymo rezultatus ir puikius mokinių pasiekimus.

Šiais metais mūsų rajone šimtukininkų kaip niekad daug: jų turime net vienuolika. Jaunųjų zarasiškių rezultatais džiaugiasi rajono vadovai, Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos ir Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijų pedagogai. Meras Nikolajus Gusevas linkėjo visiems pedagogams prasmingo darbo dalijant savo žinias ir išmintį.

Šventėje dalyvius sveikino ir rajono Savivaldybės mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius, Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava.

Tarptautinės mokytojų dienos proga už gerus darbo rezultatus mokytojai apdovanoti mero padėkos raštais. Jie skirti Antazavės Juozo Gruodžio gimnazijos mokytojai Laimai Mažiulienei, Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos priešmokyklinio ugdymo mokytojai Jelenai Budzilienei. Dusetų meno mokyklos vyresniajai mokytojai Gražinai Baranauskienei, Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos mokytojai Aurelijai Pledienei, Zarasų „Lakštingalos“ mokyklos ikimokyklinio ugdymo mokytojai Vidai Zamarienei, Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo mokytojai Daivai Šileikienei, Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos šeimyniniam mokytojų duetui mokytojams Dianai Skvarčinskaitei ir Gražvydui Gasparavičiui, Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos Salako ugdymo skyriaus vedėjui Leonui Sadauskui, Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijos Salako ugdymo skyriaus biologijos, etikos mokytojai. Rimvydai Kasparavičienei, Zarasų profesinės mokyklos vyresniajai matematikos mokytojai Agafijai Čižienei, Zarasų meno mokyklos mokytojai metodininkei. Dangirai Zavackienei, Zarasų sporto centro neformaliojo švietimo mokytojui Vytautui Kasparavičiui.

Buvo paskirtos dvi nominacijos už geriausius teritorijų konkurso-apžiūros rezultatus. Jos atiteko Zarasų „Lakštingalos“ mokyklai už darnų ir estetišką vidaus bei lauko edukacinių erdvių kūrimą, tikslingą ir kūrybišką jų naudojimą vaikų ugdymo(si) procese, pastangas kasmet mokyklos aplinką praturtinti naujomis idėjomis. Antroji nominacija skirta Zarasų profesinei mokyklai už modernių ir originalių erdvių kūrimą bei puoselėjimą, tikslingą jų pritaikymą ugdymo(si) procese, pastangas kasmet mokyklos aplinką praturtinti naujomis idėjomis, gerosios patirties sklaida.

Šventės dalyviams skambėjo muzikos kūriniai, kuriuos atliko Zarasų meno mokyklos moksleivė Martyna Paradnikaitė (mokytoja Liudmila Vorobjova) ir Dusetų meno mokyklos moksleivė Goda Sokolovaitė (mokytoja Rita Vingilytė). Apdovanojimus pedagogams įteikė rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, mero pavaduotojas Arnoldas Abramavičius.

Mokyklų bendruomenėms buvo įteiktos saldžiosios dovanos, kurias Tarptautinės mokytojų dienos proga dovanojo rajono Savivaldybės administracija.
Renginį vedė Zarasų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Gintarė Laurikėnienė.

Petras Ivanovas
Nuotraukose užfiksuotos šventės akimirkos.

mm1

mm1a

mm2

mm4

mm5

mm5a

mm6

mm6a

mm8

mm9

mm10

mm11

mm12

mm12a

mm14

mm15

mm16

mm16a

mm18

mm19

 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite