ČEMPIONIŠKAS BROLIŲ TADO IR TOMO PUPEIKIŲ SEZONAS

0
52
1

Zarasiškiai broliai Tadas ir Tomas Pupeikiai tapo 2020 metų Lietuvos automobilių ralio čempionais gausiausioje šias metais LARČ 7 įskaitoje, kurioje varžėsi 12 ekipažų. Metinėje komandų įskaitoje brolių atstovaujama komanda Ralio draugai taip pat tapo čempionais.

Trumpai kaip vyko sezonas:

2020 metų Lietuvos automobilių ralio čempionatą turėjo sudaryti šeši etapai, bet dėl ypatingai šiais metais šiltų orų žieminiai etapai Utenoje ir Latvijoje buvo atšaukti. Čempionatas prasidėjo liepos mėnesį Žemaitijos ralyje, kuriame brolių ekipažas dėl techninio gedimo buvo priverstas sustoti ketvirtame greičio ruože ir sudėti ginklus. Nors ir koks nesėkmingas buvo sezono startas broliai rankų nenuleido ir antrame etape ralis Rokiškis spaudė iki dugno kur iškovojo pirmą vietą savo įskaitoje. Trečias etapas vyko Elektrėnuose, rugsėjo mėnesį, kur brolių ekipažas vėl buvo nepralenkiamas ir užėmė pirmą vietą. Finalinis ketvirtas etapas vyko gimtuosiuose Zarasuose, kur kaip broliai sako: „namų sienos padėjo“. Užtikrintai pirmaudami ir diktuodami tempą konkurentams broliai septintame greičio ruože susidūrė su rimtomis problemomis, šokant per tramplyną lūžo priekinis automobilio amortizatorius. Aštuntą ir devintą greičio ruožą ekipažas įveikė lėtai ir atsargiai, melsdamiesi ralio dievams, kad tik atlaikytų automobilis iki serviso zonos, stebuklas, bet Jiems pavyko. Auksarankiai komandos mechanikai sutvarkė automobilį, klasėje broliai nusirito į ketvirtą vietą ir turėjo vienintelį tikslą atsikovoti prarastas pozicijas. Įveikus sekančius tris greičio ruožus pavyko pakilti iki antros vietos ir prieš finalinį naktinį tryliktą greičio ruožą nuo Lenkų ekipažo buvo atsiliekama 18,60 sek.,

„Konkurentų persvara buvo didelė, naktis, lijo lietus, buvo slidu ir pavojinga, bet spaudėme ir paskutinį greičio ruožą laimėjome prieš konkurentus, net +32,20 sek., tokio rezultato daugiau negu pakako, laimėjome finalinį ralį Zarasuose ir tapome Lietuvos Čempionais. Šio tikslo siekėme nuo 2015 metų ir pagaliau mums tai pavyko!”, pasakojo lenktynininkas Tadas Pupeikis.

BROLIAI RACING komanda dėkoja partneriams, kurie palaikė šį sezoną – UAB „Utenos Betonas“, UAB „Dauniškio prekyba“ , UAB „Stiklita Vilnus“, UAB „Rokauta“, UAB „Rokvesta“ ir visiems ralio fanams, kurie palaiko ir visada entuziastingai mojuoja šalia trasos.

BROLIAI RACING komandos naujienas galite sekti – https://www.facebook.com/broliairacing/

Važiuojame kartu:

Trumpas, greitas ir smagus Samsonas Rally Around 7 lakes 2020 11 greičio ruožas

 

Finalinis naktinis 13 greičio ruožas iš vidaus:

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

{jcomments off}

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite