PASIRŪPINKITE SAVO BŪSTO PRIEŠGAISRINE SAUGA

0
27
Priesgaisrine

Dėl COVID-19 buvo  apribotas akcijos „Gyvenkime saugiai“ įgyvendinimas, kurios metu valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai lankydavo gyventojus ir skatindavo juos įsirengti autonominius dūmų signalizatorius, susiremontuoti krosnis, išvalyti dūmtraukius, sutvarkyti elektros įrangą. Atsižvelgiant į tai, kad COVID-19 situacija blogėja ir vis daugiau gyventojų dirba namuose, labai svarbu, kad jie nepamirštų pasirūpinti savo būsto priešgaisrine sauga.

Atšalus orams, prasidėjo kūrenimo sezonas. Jo metu gaisrai dažnai kyla dėl nesutvarkytų krosnių, neišvalytų ir nevalomų dūmtraukių, gyventojų neatsargaus elgesio su šildymo įrenginiais. Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai primena svarbiausius gaisrinės saugos reikalavimus bei pataria, kaip saugiai elgtis šildymo sezono metu.

Būtina išvalyti dūmtraukius nuo suodžių ir šildymo sezonu juos valyti ne rečiau kaip kartą per 3 mėnesius. Palėpėse mūrinius dūmtraukius ir mūrines sienas su dūmų kanalais reikia nubalinti, o kūrenimo sezono metu tikrinti, ar nesiskverbia suodžiai išbalinto dūmtraukio paviršiuje. Prie krosnies pakuros ant grindų įrenkite nedegų pagrindą, kad iš ten atsitiktinai iškritusios žarijos nesukeltų gaisro. Nepalikite atidarytų besikūrenančios krosnies pakuros durelių. Neperkaitinkite krosnių, prakuroms nenaudokite degalų ar kitų greitai užsiliepsnojančių skysčių. Nekūrenkite šildymo įrenginio jam nepritaikytu kuru. Nedžiovinkite ir nelaikykite malkų, rūbų bei kitų degių medžiagų ant krosnių ir arčiau kaip 1 metro atstumu nuo pakuros. Nepalikite be priežiūros kūrenamų krosnių, židinių ir nepatikėkite jų prižiūrėti vaikams. Dūmtraukio sklendę visiškai uždarykite tik įsitikinę, kad ugnis jau baigė rusenti. Smilkstančių anglių, pelenų ir šlako nepilkite į plastikinius kibirus ar konteinerius. Gyvenamosiose patalpose būtinai įsirenkite autonominius dūmų signalizatorius, kurie, patalpose atsiradus dūmams, garsiniu signalu praneš apie gresiantį pavojų.

Kilus gaisrui nedelsdami skambinkite skubios pagalbos numeriu 112.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento

prie Vidaus reikalų ministerijos

Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos

Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite