ŠVENTINĮ JAUKUMĄ UŽTIKRINANTIS KALĖDINIS LAUKO APŠVIETIMAS: KOKĮ RINKTIS?

0
26
lemputės

Artėjančios žiemos šventės kartu su savimi atsineša ne tik jaukumą, šilumą bei gerą nuotaiką, bet ir dalį nerimo ir rūpesčių, kurio patiriame ruošimosi laikotarpiu. Nuolat sukame galvą, kaip nustebinti namiškius, ką skanaus pagaminti ir, žinoma, kaip papuošti namus bei aplinką lauke, kad kalėdinė atmosfera būtų kuo geresnė. Kalėdinis lauko apšvietimas – svarbus kriterijus šventiniam įvaizdžiui, nes tinkamai parinktas apšvietimas sukurs įspūdingo jaukumo net ir pačiam nuobodžiausiam kiemui. Kaip išvengti klaidų ir kokį lauko apšvietimą pasirinkti šiam gražiam laikotarpiui?

Populiariausias pasirinkimas – šventinės girliandos ir šviečiančios dekoracijos

Kokios Kalėdos be lempučių girliandų, tiesa? Šis pasirinkimas lydi kasmet, tad investuokite į geros kokybės girliandas ir džiaugsitės jomis daugybę metų. Atkreipkite dėmesį, kokias girliandas rinktis. Protingas sprendimas – vengti pigių kaitrinių lempučių girliandų ir rinktis LED variantus. LED girliandos ne tik pasižymi ilgaamžiškumu, bet ir ilgainiui leidžia sutaupyti elektros energijos.

O kaipgi šviečiančios dekoracijos, pavyzdžiui, įvairios figūros? Tai dar vienas elementas, kuris sukuria jaukią lauko aplinką. Tiesa, čia svarbu neapsikrauti skirtingomis detalėmis bei spalvomis. Šventinis lauko apšvietimas turėtų būti harmoningas, derėti tarpusavyje. Atkreipkite dėmesį į spalvų koloritą. Jei pasirinkote šaltas, t.y. melsvas šviesų spalvas, jas ir išlaikykite visoje aplinkoje. Kitu atveju, jei norite šilto tono, rinkitės gelsvas lempučių spalvas.

Svarbiausia – būkite kūrybingi

Tikėtina, kad geriausiai jausitės tokioje aplinkoje, kurią kūrėte nuoširdžiai ir skyrėte daug savo laiko. Tad tam, kad išvengtumėte streso ir papildomų rūpesčių, kurių šventiniu, skubančiu laikotarpiu ir taip labai daug, pasirūpinkite dekoracijomis ir papuošimais iš anksto. Gerai apgalvokite, ką turite namuose nuo praėjusių metų ir ką reikėtų įsigyti.

Svarbiausia, nebijokite eksperimentuoti, pasitelkti fantaziją ir kūrybiškumą. Taip galite sukurti neįtikėtinų dalykų! Visgi venkite pagrindinės klaidos, kurią daro daugelis, ir vadovaukitės taisykle „kas per daug – tas nesveika“. Visai nebūtina apkarstyti viso namo ir visų lauke esančių objektų šviečiančiomis lemputėmis. Be to, reikėtų jausti saiką. O visa kita – jūsų pasirinkimas. Dekoruokite šviesomis pastogę, duris ar langus, paryškinkite balkoną arba papuoškite tvorą. Dailia girlianda arba lanksčiu šviečiančiu kabeliu dekoruokite kieme augantį medelį, krūmą arba kitą akcentinį motyvą, pavyzdžiui, roges. Reikia tik mažos idėjos ir jūsų kiemas gali tapti tikra šventine jaukumo oaze!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite