PA(SI)MOKYMAI

0
21
20201103 115335

Mokslininkų nustatyta, kad spalvos veikia žmogaus savijautą. Dar antikos laikais taikyta spalvų terapija siekiant padėti išgyti nuo kai kurių ligų ar pagerinti dvasinę pusiausvyrą. Spalvas, jų derinius galima palyginti su muzikos garsais vienaip ar kitaip veikiančiais žmogų.

Pagal spalvų psichologijos mokslą violetinė atspindi dvasinį sąmoningumą, simbolizuoja pažangą ir augimą. Violetiniai drabužiai ir daiktai įžiebia idėjas ir būsenas, stiprina vidinę discipliną, susitelkimą, koncentraciją, padeda atsirasti ritualams.

Bibliotekos lankytojų, užsukusių į Zarasų viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrių žvilgsnis pirmiausiai paskęs violetinės spalvos jūroje. Šios spalvos ir jos atspalvių gausu tapybos kūriniuose, kurių autorė Zarasų meno mokyklos dailės mokytoja Petronė Sekonienė. Alyvų, tulpių, lubinų, kmynų, bijūnų ir jų kompozicijų puokštės su sodriais įvairių spalvų potėpiais tarsi užburia, kviesdamos stabtelėti ir pasigėrėti jomis. Pasidžiaugti spalvų deriniais, pasisemti meilės, išminties, energijos…Pasimokyti.

„Jei nori kažko kitus išmokyti, pirmiausiai – išmok pats. Šie darbai – tai ne tik pasiruošimas pamokoms, mokant dailės paslapčių vaikus ir suaugusius, bet ir malonus laisvalaikio užsiėmimas.“ – sako mokytoja Petronė Sekonienė.

Paroda „Pa(si)mokymai“ iki lapkričio 30 d. veiks Vaikų literatūros skyriaus edukacinėse erdvėse. Kviečiame apsilankyti.

Zina Černovienė, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės

20201103 115606

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite