KAIP TEIKIAME GYDYMO PASLAUGAS KARANTINO MET

0
15
pspc

Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centras informuoja, kad įsigaliojus visuotiniam karantinui asmens sveikatos priežiūros įstaigos savo darbą organizuoja vadovaudamosi Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. lapkričio 4 d. nutarimu Nr. 1226 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ nustatytais reikalavimais.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios įstaigos Pirminės sveikatos priežiūros centras teikia paslaugas, tačiau privaloma išankstinė registracija. Vaistų ir medicinos pagalbos priemonių išrašymas, elektroninių nedarbingumo pažymėjimų išdavimas ir tęsimas, šeimos gydytojo, gydytojo specialisto, slaugytojo konsultacijos, būtinųjų tyrimų paskyrimas vykdomas nuotoliniu būdu. Siekiant užtikrinti pacientų srautų valdymą, šeimos gydytojas arba kitas sveikatos priežiūros specialistas, įvertinęs paciento sveikatos būklę, turi pasirinkti paciento interesus labiausiai atitinkantį paslaugos teikimo būdą – kontaktinį arba nuotolinį.

Kontaktiniu būdu teikiamos šios paslaugos:
• odontologijos paslaugos;
• nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros paslaugos;
• vaikų ir suaugusiųjų skiepijimo pagal Nacionalinę imunoprofilaktikos programą paslaugos;
• vykdant ligų prevencijos programas;
• įsidarbinančių, siekiančių dirbti ir dirbančių tokioje veiklos srityje, kurioje dirbant patiriamas atitinkamas kenksmingų rizikos veiksnių poveikis, profilaktinių sveikatos patikrinimų paslaugos.

VŠĮ Zarasų pirminės sveikatos priežiūros centras

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite