KLAIDOS, KURIAS DAROME PIRKDAMI KALĖDINES DOVANAS

0
37
pirkiniai kalėdoms

Nesuklysime pasakydami, jog ruošiantis gražiausioms metų šventėms, kone daugiausiai laiko ir pastangų pareikalauja kalėdinių dovanų paieškos – ypač tuomet, jei sau keliame pakankamai aukštus reikalavimus. Visgi, renkant jas, dažniausiai neišvengiame ir klaidų, kurios gali turėti įtakos tiek mūsų piniginei, tiek ir galimybei iš tiesų pradžiuginti savo artimuosius. Išskyrėme dažniausias iš jų – pasitikrinkite, ar ruošdamiesi Kalėdoms, patys šių klaidų nekartojate.

Neapgalvojami finansiniai klausimai

Elgiatės teisingai, jei esate numatę sumą, kurią planuojate išleisti kalėdinėms dovanoms, tačiau bus dar geriau, jeigu pradėję pirkti dovanas, viską fiksuosite ir seksite, ar nenukrypstate nuo plano. Tikrai nėra prasmės išleisti paskutinių pinigų ar labai smarkiai susiveržti diržus – taip ir patiems šventės bus kur kas smagesnės. Tuo labiau, kad šiais laikais tikrai netrūksta dovanų idėjų net ir ribotam biudžetui – tereikia būti šiek tiek kūrybiškesniems.

Pernelyg stengiamasi sužavėti

Toliau kalbant apie biudžetą, klaidinga manyti, kad brangesnė dovana visuomet yra geresnė. Net ir tuomet, jei galite sau tai leisti, kruopščiai apgalvota, būtent pagal namiškio poreikius parinkta dovana bus kur kas vertingesnė nei prabangūs, tačiau visiškai jam netinkantys sprendimai. Be to, kai kuriais atvejais būsimieji dovanos gavėjai gali pasijausti ir nepatogiai, tad pasistenkite neperžengti šios ribos – Jūsų dovanos neturėtų būti skirtos pasipuikavimui.

Per mažai analizuojami artimųjų poreikiai

Kartais ieškodami Kalėdų dovanos tėčiui ar kitiems šeimos nariams, įsivaizduojame, kad jų poreikius žinome geriau nei jie patys. Tačiau iš tiesų dovaną reikėtų pirkti atsižvelgiant į tai, ko norėtų jie, o ne į tai, ko Jūsų nuomone jiems trūksta. Tikriausiai sutiksite, jog niekas nenorėtų gauti dovanos, kuri primena apie tam tikrus trūkumus, tad pasistenkite artimųjų įsiklausyti ir tik tuomet priimkite sprendimus.

Tai ypač aktualu renkant asmeniniam tobulėjimui ar grožio puoselėjimui skirtas priemones. Pavyzdžiui, jeigu mama labai dažnai naudoja priemones nuo raukšlių ir visuomet yra linkusi išbandyti naujus gaminius, tai gali tapti puikia dovanos idėja. Tačiau jeigu iki šiol tokių priemonių jos kosmetinėje nebuvo, toks pasirinkimas jai siųs visiškai kitokią žinutę.

Pagalvojama ne apie visus

Būtų labai nemalonu, jei šventiniu laikotarpiu užsukus svečiams, į jų dovanas negalėtumėte atsakyti tuo pačiu, tačiau tenka pripažinti, kad ne vienam iš mūsų yra pasitaikiusi tokia situacija. Tam, kad šiemet galėtumėte jos išvengti, pasirūpinkite keliais papildomais suvenyrais (žvakėmis, kalėdiniais simboliais, gardėsiais ir t.t.), kuriuos įteiksite tiems, kurių nebuvote įtraukę į dovanų gavėjų sąrašą. Tokioms smulkmenėlėms tikrai neprireiks didelių investicijų, tačiau Jūs būsite pasiruošę visoms galimoms situacijoms.

Laukiama paskutinės minutės

Kuo arčiau yra Kalėdos, tuo didesnė tikimybė, kad neišvengsite klaidų rinkdami dovanas. Skubėdami dažniausiai priimame ne pačius tikslingiausius sprendimus, tad dovanos gali tapti ir labai brangios, ir Jūsų artimiesiems visiškai nereikalingos. Be to, jei apsipirkinėsite ne internete, o fizinėse parduotuvėse, teks daug laiko praleisti kamščiuose ir eilėse – tai papildomos šventinės nuotaikos tikrai nepridės.

Tad verčiau kaip įmanoma anksčiau užsiimkite šiomis paieškomis: taip turėsite laiko pagalvoti ir surasti patį geriausią variantą visiems namiškiams. Dėl to pačios šventės taps tik dar malonesnės. Paskutinei minutei nereikėtų palikti ir dovanų įpakavimo. Nuo jo taip pat priklauso dalis Jūsų siurprizo sėkmės, tad bent jau patiems brangiausiems žmonėms skirtus daiktus turėtumėte pasistengti įpakuoti kūrybingai.

Pamirštama, apie ką yra šios šventės

Lengva pamiršti, jog Kalėdos yra ne išlaidos ir pirkimas, o dovanojimas ir laikas, praleistas su tais, kuriuos mylime. Nereikėtų stengtis viską padaryti idealiai, jei dėl to prarandate galimybę atsikvėpti ir pasimėgauti šiuo šventiniu laikotarpiu. Jei pastebėsite, kad po truputį senka jėgos, skirkite dieną tik sau ir bent šiek tiek nebegalvokite apie kalėdinius rūpesčius. Po tokios trumpos pauzės į visą situaciją galėsite pažiūrėti paprasčiau. Įvairiausios dovanos vyrams, moterims ir vaikams Jūsų laukia Pigu.lt el. parduotuvėje – čia rasite daugybę dėmesio vertų idėjų.

Įsidėmėję visus šiuos niuansus ir išvengę dažniausiai kartojamų klaidų, šiais metais Kalėdų senelio pareigas atliksite nepriekaištingai, o visas šis procesas nepareikalaus didelių pastangų. Svarbiausia paskirti paieškoms pakankamai laiko – tai išspręs daugelį kylančių problemų.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite