ZARASIŠKIŲ SĖKMĖ REGIONINĖJE PARODOJE ,,AUKSO VAINIKAS”

0
31
Aukso vainikas 2020 1

Zarasų krašto muziejus kasmet organizuoja Zarasų krašto tautodailininkų dalyvavimą regioninėse ir respublikinėse liaudies meno parodose ,,Aukso vainikas”. Zarasų rajono savivaldybės administracija talkina pristatant tautodailininkų darbus į parodų vietas. Šiųmetė Utenos regiono konkursinė liaudies meno paroda vyksta Molėtų krašto muziejuje. Kaip informavo Vilniaus krašto tautodailininkų-meno kūrėjų bendrijos bei Lietuvos tautodailininkų sąjungos Vilniaus bendrijos pirmininkė Ramutė Kraujalienė, konkursui pristatyti 48 autorių eksponatai. Šiemet Zarasų rajonui parodoje atstovauja audėjos Birutė Andrijauskienė, Rima Vitaitė, medžio drožėjai Erikas Čypas, Pranas Savickas, riešinių meistrė Daiva Čypienė bei vilnos vėlimo amatininkai Danguolė ir Virmantas Petrašiūnai.

Lapkričio 13 d. įvyko parodos vertinimo komisijos posėdis, kuriam vadovavo Lietuvos nacionalinio kultūros centro specialistė Asta Valiukevičienė, nariai – Solveiga Jakučiūnaitė (Lietuvos nacionalinis kultūros centras), Viktorija Kazlienė (Molėtų krašto muziejus). Nuotoliniu būdu darbus vertino Dalia Bernotaitė-Beliauskienė (Lietuvos nacionalinis dailės muziejus) ir Zita Mackevičienė (Utenos rajono savivaldybė).

Džiugi žinia, kad taikomosios dailės srityje pirmoji vieta paskirta zarasiškei tautodailininkei Birutei Andrijauskienei už aukštaitiškų tautinių kostiumų kolekciją, o vaizdinės dailės srityje antroji vieta – Pranui Savickui iš Antalieptės. Sveikiname gražiai įvertintus mūsų tautodailininkus, o B. Andrijauskienei nuoširdžiai linkime sėkmės respublikiniame konkurse.

Parodos organizatoriai apgailestauja, kad parodos uždarymo šventės neįvyks dėl COVID-19 pandemijos, tačiau paroda bus pristatyta virtualiai Lietuvos tautodailininkų sąjungos Vilniaus bendrijos svetainėje, facebook paskyroje, Molėtų bei Zarasų krašto muziejų internetinėse svetainėse.

Vasilijus Trusovas

Alvydo Balandos nuotr.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite