KEIČIASI ZARASŲ KRAŠTAS

0
12
4

Šiemet Zarasų rajone daug dėmesio skirta rajono kelių tvarkymui, infrastruktūros gerinimui miestuose ir kaimuose. Nuolatinio rūpesčio dėka keičiasi rajono centro, kaimo vietovių veidas.

Akivaizdūs pasikeitimai Dimitriškių kaime. Jau šiandien malonu pasidairyti po namo Nr. 34 Šaltinių gatvėje kiemą. Jis pasipuošęs nauja kelio danga. Daugiau kaip 1, 2 tūkstančio kvadratinių metrų daugiabučio namo kiemu patogiai naudojasi visi: čia vaikšto žmonės, saugiai statomos mašinos, bėgioja vaikai. Netrukus UAB „Zarasų automobilių keliai“ atliks paskutiniuosius remonto darbus. Šio projekto įgyvendinimui panaudota apie 53 tūkstančius eurų.

Šio namo senbuviai pasakoja, kad nuo neatmenamų laikų čia telkšojo balos ir žmonės brisdavo per purvą, išdaužytos duobės dažnai, ypač rudenį ir pavasarį, vairuotojams tapdavo tikrais spąstais. Gyventojų bėdas išgirdo rajono vadovai. Buvo nuspręsta suremontuoti šio namo kiemą. Rajono Savivaldybės administracija remontui objektus atrinkdavo labai atsakingai. Kelio remontininkai siunčiami ten, kur labiausiai jų reikia.

Šiandien namo gyventojai džiaugėsi statybininkų triūsu, kaimynai pavydi ir prašo nepamiršti ir jų kiemų. Rajono Savivaldybės administracijos planuose dar daug panašių objektų.

Dabar nepatogumus dėl kelio remonto patiria Zarasų miesto Žaliosios gatvės gyventojai. Tačiau žmonės žino, kad šie nepatogumai tik laikini. Daug metų jie laukė kelio remonto, o statybinė technika vis aplenkdavo šią gatvę. Pagaliau kelių remontininkų buldozeriai, ekskavatoriai sugaudė ir šioje gatvėje. Po kelininkų kruopštaus darbo neatpažįstamai pagražėjo ši gatvė. Apie patirtus nepatogumus netrukus pamirš šios gatvės gyventojai ir jų svečiai. Tik primins jiems apie ankstesnį kelią poros metrų senojo autentiško grindinio, iškloto iš lauko riedulių, fragmentas. Jis paliktas kaip istorinis paveldas. Kapitalinio remonto metu atnaujinama važiuojamosios dalies danga, įrengiami šaligatviai. Sutvarkyta daugiau kaip pusė kilometro šios miesto gatvės.
 

Darbų kokybę ir kelių tiesimo kontrolę kruopščiai atlieka nepriklausoma laboratorija UAB „Laboratorinių bandymų centras“.

Zarasų rajonas keičiasi. Mažais ir dideliais darbais gražinamas šis kraštas. Jis tampa patogesnis gyventi zarasiškiams, malonesnis lankyti jų svečiams.

Rajono Savivaldybės informacija

 

Nuotraukose – toks vaizdas buvo kieme, gatvėje prieš remontą

1

2

3

ir po jo

5

6

7

 

 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite