MERAS SU GYVENTOJAIS APTARIA SENIŪNIJOS AKTUALIJAS

0
21
1

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas nuolat lankosi rajono seniūnijose, susitinka su seniūnais, bendruomenių aktyvistais, gyventojais.

Šį sykį meras svečiavosi Turmanto seniūnijoje, susitiko su šios seniūnijos seniūnu Stanislovu Stankevičiumi, aptarė sprendžiamas problemas, numatė veiklos gaires ateičiai. Buvo akcentuota, kad seniūnijos darbuotojai sėkmingai teikia paslaugas gyventojams, saugo tai, kas sukurta, vykdo tinkamą viešųjų erdvių priežiūrą, organizuoja bendrojo naudojimo teritorijų, šaligatvių valymą ir priežiūrą, gatvių ir kitų viešųjų vietų apšvietimą, želdinių priežiūrą, atlieka kitus darbus.

Šioje, kaip ir kitose seniūnijose, yra aktuali problema – gyventojų mažėjimo tendencijos. Turmantiškių mažėja dėl migracijos, didelio mirtingumo ir mažo gimstamumo. Seniūnas kartu su meru aptarė socialinio darbo gerinimo perspektyvas.

Meras Nikolajus Gusevas apsilankė buvusios pagrindines mokyklos pastate, čia dabar įsikūręs Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos Turmanto ugdymo skyrius, kur ugdomi ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikai, pirmų-ketvirtų klasių mokiniai. Meras su darbuotojais, seniūnu aptarė šio pastato įveiklinimo perspektyvas.

Daug dėmesio viešnagės metu buvo skirta kelių tvarkymui. Tvarkymo darbai buvo atliekami ten, kur labiausiai jie buvo reikalingi.

Praėjusiais metais iš Kelių priežiūros ir plėtros programos vietinės reikšmės keliams su žvyro danga išasfaltavimui buvo gauta 80 354 tūkstančiai eurų. Savivaldybė prisidėjo 80 800 tūkstančių eurų ir buvo sėkmingai suremontuota dalis Turmanto seniūnijos Bagdoniškių kaimo gatvių. Šio kaimo žmonės šiandien džiaugiasi sutvarkytomis gatvėmis. Visai neseniai buvo surastos finansinės galimybės ir šiame kaime pažvyruotos dar Bagdoniškių ir Pievų gatvės. Planuojama, kad ateityje visi šio kaimo gyventojai turės šiuolaikinius kelius. Šiemet UAB „Keljeras“ atliko vietinės reikšmės kelio „Skirna – Skirnos miškas –Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos siena“ taisymo (remonto) darbus. Skirnų kaimas yra Latvijos, Baltarusijos ir Lietuvos valstybių sienų sandūroje. Šioje vietoje yra pastatyta 14 koplytstulpių. Šis meno dirbinių ansamblis simbolizuoja Lietuvos pasieniečių pasiryžimą ginti savo šalį, jų drąsą ir ryžtą. Ansamblio drožiniuose pasieniečių tarnybos, bendradarbiavimo su krašto žmonėmis dvasinės ir religinės prasmės įamžinimas. Ši vieta yra turistų ir ekskursantų traukos vieta. Čia jie atvyksta, domisi ir susipažįsta su šiuo kraštu. Tačiau kelias į šią vietą buvo prastas. Dabar turmantiškių svečiai į trijų valstybių sandūros vietą atvyksta sutvarkytu keliu. Šiam remontui panaudota 29 800 Eur.

Meras lankėsi taip pat pas Turmanto seniūnijos gyventojus, domėjosi jų problemomis, kartu pagal galimybes sprendė jas, išklausė turmantiškių nuomonę apie Savivaldybės institucijų veiklą, aptarė aplinkos tvarkymo, teisėtvarkos gerinimo ir kitus aktualius gyventojams klausimus.

Petras Ivanovas

Mero patarėjas
Nuotraukose – mero Nikolajaus Gusevo viešnagės Turmanto seniūnijoje akimirkos.

2

3

4

5

6

7

8

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite