APTARTI VANDENTVARKOS PROJEKTAI RAJONO SAVIVALDYBĖJE

0
27
mid news zrs 496 infoinfo

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, rajono Savivaldybės administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas susitiko su UAB „Zarasų vandenys“ direktoriumi Vidu Selicku. Šio susitikimo metu buvo aptarta daug klausimų, kurie rūpi rajono žmonėms.

Bene daugiausia dėmesio buvo skirta rangos sutarties ,,Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Zarasų mieste ” vykdymui. Pasak direktoriaus Vido Selicko, darbų vykdymas yra baigtas. Sutvarkytas gerbuvis. Dar yra nebaigti savitakinių tinklų bandymų sandarinimui darbai. Likutis darbams sudaro – 23.684,70 Eur. Sutarties įvykdymas apie 91,5 proc. Šiuo metu rengiamas pasiūlymas sutarties pakeitimui dėl E. Pliaterytės g. dangų atstatymo darbų atsisakymo, sumažinant sutarties darbų vertę. Galutinis mokėjimas bus vykdomas po pasiūlymo pakeitimui pateikimo ir patvirtinimo (suinteresuotų šalių ir Agentūros).

Susitikimo metu aptarta ir rangos sutartis „Nuotekų tinklų plėtra Dusetose (Vienažindžio g.)“ . Šiame objekte statybos darbai vykdomi nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. Šiuo metu Dusetose atliekami tinklų klojimo bei šulinių montavimo darbai. Jie atliekami laiku ir juos numatoma baigti 2021 m. kovo mėnesį. Darbų vėlavimo nėra ir jie turi būti baigti 2021 metų kovo mėnesį.

Susitikimo metu aptarta nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Magučių kaime. (trūkstamų darbų atlikimas). Direktorius Vidas Selickas informavo, kad buitinių nuotekų infrastruktūra Magučiuose jau įrengta. Prie centralizuotų nuotekų tinklų turi galimybę prisijungti 86 būstai. Šiuo metu jau 66 būstams išduota prisijungimo techninės sąlygos. Tačiau prie nuotekų prisijungė dar tik 42 būstai. UAB „Zarasų vandenys“ ragina dar neprisijungusius Magučių kaimo gyventojus kuo skubiau prisijungti prie naujai įrengtų centralizuotų nuotekų tinklų.

Įrengus naujus tinklus, atlikus jų plėtrą padidės paslaugų prieinamumas, sumažės gruntinio ir požeminio vandens tarša rajono savivaldybėje. Šių projektų įgyvendinimui skiriamos didelės lėšos ir siekiama išspręsti gyventojų problemas ir taip pagerinti jų gyvenimo sąlygas.
 

Mero patarėjas Petras Ivanovas

mid news zrs 508 vt1

Petro Ivanovo nuotraukoje – Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajaus Gusevo, rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus Benjamino Sakalausko dalykinis susitikimas su UAB „Zarasų vandenys“ direktoriumi Vidu Selicku.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite