NEPRANEŠĘS APIE REMONTĄ BUTE, GALI GAUTI IKI 300 EURŲ BAUDĄ

0
34
remontas

Primename, kad Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2019-04-04 įsakymu Nr. I(6.6 E)-187 patvirtintos Triukšmo šaltinių valdytojų veiklos planinių ir neplanininių patikrinimų, vykdant statybos darbus gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose kontrolę taisyklės. Jos parengtos vadovaujantis Vyriausybės patvirtintu Triukšmo, kylančio atliekant statybos darbus gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose, kontrolės vykdymo aprašu. Triukšmo valdymo įstatymas įpareigoja triukšmo šaltinių valdytojus, planuojančius atlikti statybos, remonto, montavimo darbus gyvenamosiose vietovėse, apie tai pranešti savivaldybės institucijoms.

Statybos darbus gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose atlikti planuojantys fiziniai ar juridiniai asmenys turi ne tik pranešti raštu apie tai prieš 7 kalendorines dienas iki darbų pradžios Zarasų rajono savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos skyriui, bet ir savo pranešime nurodyti triukšmo šaltinių naudojimo vietą, planuojamą triukšmo lygį ir jo trukmę per parą, naudojamus stacionarius triukšmo šaltinius bei triukšmo mažinimo priemones.

Rajono Savivaldybės teritorijoje nustatytas leidžiamas statybos darbų pradžios ir pabaigos laikas: darbo dienomis – nuo 8 val. iki 19 val. , šeštadieniais ir švenčių dienomis nuo 10 val. iki 18 val., sekmadieniais statybos darbai draudžiami.

Atkreipiame dėmesį, kad, nepateikus nurodyto pranešimo, darbai negali būti pradėti, o jau pradėti turi būti nedelsiant sustabdyti.

Asmenys, vykdantys statybos, remonto, kitus darbus gyvenamosiose vietovėse ir naudojantys triukšmo šaltinius bei apie tai nepranešę Zarasų r. savivaldybės administracijai, bus baudžiami nuo 50 iki 300 eurų bauda.

Formą, kurią gyventojai gali užpildyti dėl pradedamų statybos, rekonstrukcijos, remonto ar montavimo darbų gyvenamojoje teritorijoje rasite čia. (,,Pranešimas. Dėl triukšmo, kylančio atliekant statybos darbus gyvenamosiose patalpose ir gyvenamosiose teritorijose”)

Dėl išsamesnės informacijos galima kreiptis į Zarasų rajono savivaldybės administracijos Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus vyresniąją specialistę Snieguolę Bočiarovienę telefonu 8 385 30761.

Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus

vyresnioji specialistė

Snieguolė Bočiarovienė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite