SUVIEKO KAIMO BENDRUOMENĖS VEIKLOS – JAU IR SKAITMENINĖJE ERDVĖJE

0
47
Prisijungusi Lietuva ES logo su fonu

Šiais laikais spartėja veiklų ir paslaugų kėlimasis į elektroninę erdvę. Suvieko kaimo bendruomenė neatsilieka nuo pokyčių ir nuo šiol savo veiklą pristato šiuolaikišku būdu – naujoje bendruomenės internetinėje svetainėje.

Suvieko kaimo bendruomenė buvo įkurta prieš devynerius metus. Bendruomenė organizuoja renginius, vykdo įvairias veiklas. Šiais metais ji sėkmingai dalyvavo projekto „Prisijungusi Lietuva“ inicijuojamame Bendruomenių įtinklinimo projektų konkurse ir tapo viena iš 120-ies bendruomenių, gavusių galimybę įgyvendinti savo idėją.

Bendruomenė turėjo tikslą perkelti aktualias Suvieko kaimo bendruomenės veiklas bei informaciją į elektroninę erdvę. Nusprendė sukurti savo internetinę svetainę su integruotu diskusijų forumu. Tačiau tik sukurti įrankį nepakanka, svarbu sužadinti žmonių motyvaciją juo naudotis. Bendruomenė pasitelkė partnerius – Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Suvieko skyrių, kuriame organizuoti skaitmeninio raštingumo bei kiti mokymai.

Naujojoje Suvieko kaimo bendruomenės svetainėje suviekas.zarasuose.lt pristatoma kaimo istorija, skelbiamos bendruomenės naujienos, informacija apie vykdomus projektus, dalinamasi nuotraukų galerija, kurioje užfiksuotos akimirkos iš bendruomenės gyvenimo. Yra ir diskusijų forumas, kuriame gyventojai gali siūlyti paslaugas, skelbti apie parduodamas ar perkamas prekes, dalintis patirtimi. Naujoji skaitmeninė erdvė padeda didinti bendruomenės žinomumą bei informacijos apie vykdomas veiklas pasiekiamumą. Taip pat, svetainėje esanti „Diskusijų“ skiltis atvėrė galimybę bendruomenės nariams aktyviau bendrauti, paskatino jų verslumą.

Bendruomenės pirmininkė Daiva Svidinskienė dalyvavimą projekte vertina teigiamai. Jos nuomone, projekto veiklos daugiausiai naudos suteikė vyresnio amžiaus žmonėms – skaitmeninio raštingumo mokymų metu jie išmoko naudotis naujosiomis technologijomis, o sukurta bendruomenės elektroninė erdvė padeda juos įtraukti į bendruomenės veiklas internetu. Nariai ir toliau bus skatinami naudotis internetu bei lankytis bendruomenės internetinėje svetainėje.

Projektas „Prisijungusi Lietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė” vykdo Bendruomenių įtinklinimo projektų konkursą, skirtą bendruomenėms, siekiančioms plačiau pritaikyti interneto galimybes savo kasdieninėje veikloje. Pagrindinis konkurso tikslas – skatinti gyvenamosios vietovės bendruomenės dalį veiklų perkelti į elektroninę erdvę, pasitelkiant informacines ir ryšių technologijas, kurti naujas ar tobulinti jau esamas paslaugas bendruomenės nariams ir taip paskatinti gyventojus naudotis internetu. Daugiau apie projektą – svetainėje www.prisijungusi.lt.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite