PRADEDAMAS ĮGYVENDINTI SAUGAUS EISMO PRIEMONIŲ DIEGIMO PROJEKTAS

0
20
129775968 1807124006118561 2353825928066224593 n

Zarasų rajono savivaldybės administracija pradeda įgyvendinti projektą Nr. 06.2.1-TID-R-511-91-0011 „Saugaus eismo priemonių diegimas Žemaitės gatvėje Zarasų mieste“ (toliau – Projektas). 2020 m. spalio 21 d. Zarasų rajono savivaldybės administracija ir VšĮ Centrinė projektų valdymo agentūra pasirašė finansavimo sutartį.

Projektas inicijuotas siekiant užtikrinti patogų ir saugų susisiekimą Žemaitės gatvėje Zarasų mieste, gerinti eismo sąlygas. Šiuo metu Žemaitės gatvėje nėra užtikrintas saugus eismo dalyvių judėjimas. Pėstieji eina kelkraščiu ar važiuojamąja dalimi, nes didžiojoje gatvės dalyje nėra šaligatvio. Judėjimas (tiek pėsčiųjų, tiek transporto priemonių) yra gana intensyvus, ypatingai tam tikromis savaitės dienomis.

Įgyvendinant projektą bus diegiamos eismo saugos didinimo priemonės: vienoje Žemaitės gatvės pusėje bus įrengtas šaligatvis (nuo S. Nėries gatvės iki J. Gruodžio gatvės; ilgis – 0,93 km), taip pat perėjos ties Žemaitės gatvės sankryžomis su kitomis gatvėmis (S. Nėries g., Birutės g., Savanorių g. ir J. Gruodžio g.). Visos šios priemonės sudarys saugesnes sąlygas eismo dalyviams. Tai įvertinti galės tiek Žemaitės gatvės, tiek kiti Zarasų miesto ir rajono gyventojai. Projekto rezultatai pagerins vietinio susisiekimo sistemos būklę Zarasų mieste, užtikrins didesnį eismo dalyvių saugumą, tuo pačiu bus pagerintas bendras miesto vaizdas.

Šiuo metu rengiami viešojo pirkimo dokumentai, žiemos laikotarpiu planuojama nupirkti rangos darbus, o 2021 m. pavasarį pradėti realius šaligatvio įrengimo darbus Žemaitės gatvėje Zarasų mieste. Numatoma Projekto veiklų pabaiga – 2022-01-31.

Projektas „Saugaus eismo priemonių diegimas Žemaitės gatvėje Zarasų mieste“ finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos 6 prioriteto „Energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybos ir naudojimo skatinimas“ Nr. 06.2.1-TID-R-511 priemonę „Vietinių kelių vystymas“. Projekto vertė – 283 775,50 Eur, iš jų: Europos Sąjungos lėšos – 241 209,17 Eur, rajono Savivaldybės biudžeto lėšos – 21 283,17 Eur, Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos – 21 283,16 Eur.

Finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo
www.esinvesticijos.lt 

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite