ĮGYVENDINTA SMURTO PREVENCIJOS PROGRAMA „NETOLERUOK SMURTO“

0
31
smurtas2

Siekiant vykdyti nusikaltimų ir teisės pažeidimų prevenciją, užkirsti kelią smurto artimoje aplinkoje apraiškoms, 2020 m. liepos – lapkričio mėnesiais Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariatas (toliau – Zarasų r. PK) įgyvendino Zarasų rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos lėšomis finansuotą projektą „Netoleruok smurto“. Projekto tikslas – vykdyti smurto prevenciją Zarasų rajone. Projekto finansavimas – 1 000 Eur.

Projekto metu Zarasų r. PK pareigūnai organizavo 10 švietėjiško pobūdžio susitikimų su kaimo ir miesto bendruomenėmis, kurių metu buvo aptartos problemos, kylančios artimoje aplinkoje. Taip pat pareigūnai aplankė 30 socialinę riziką patiriančių šeimų, kuriose auga mažamečiai vaikai ir kūdikiai. Apsilankymų metu buvo teikiama informacija apie pagalbą teikiančias institucijas. Programos vykdymo laikotarpiu pareigūnai nuolatos lankėsi pas asmenis, teistus už smurtą artimoje aplinkoje ir įrašytus į Lietuvos probacijos tarnybos Panevėžio skyriaus Zarasuose įskaitą. Minint tarptautinę kovos su smurtu prieš moteris dieną („16 dienų be smurto“) Zarasų r. PK bendruomenės pareigūnai telefonu bendravo su moterimis, patyrusiomis smurtą.

Per 2020 metų liepos – lapkričio mėnesius skubios pagalbos tarnybų telefonu Nr. 112 Zarasų r. PK gauti 148 pranešimai apie smurtą artimoje aplinkoje.

Atkreipiame dėmesį, kad Lietuvoje paskelbus karantiną gali išaugti psichologinė įtampa ir padaugėti smurto artimoje aplinkoje atvejų. Zarasų policija prašo gyventojų ir toliau būti neabejingais bei apie smurto artimoje aplinkoje atvejus pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefonu Nr. 112.

PATYRĖTE SMURTĄ? Kreipkitės į specializuotą kompleksinės pagalbos centrą: Zarasų r. gyventojams pagalbą teikia „Visagino šeimos krizių centras“, tel. mob. 8 699 20069 arba el. p. viltisvskc@gmail.com.

 

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Zarasų rajono policijos komisariato informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite