LAPKRITĮ MAŽESNĖ AB „PANEVĖŽIO ENERGIJA“ ŠILUMOS KAINA LĖMĖ MAŽESNES SĄSKAITAS NEI PERNAI

0
20
min news zrs 708 sildymas 508d68bf0af27

Zarasų daugiabučių namų gyventojai už lapkričio mėnesio būsto šildymą vidutiniškai mokės 7,7 proc. mažiau nei už tą patį laikotarpį pernai. Tam įtakos turėjo sumažėjusi AB „Panevėžio energija“ centralizuotai tiekiamos šilumos kaina dėl įvykdytų investicijų į šilumos gamybą, didinant biokuro panaudojimą.

Paveikslelis1

Nors šilumos kaina visiems vienoda, šilumos suvartojimai kiekviename name skiriasi
Šį lapkritį vidutinė lauko oro temperatūra Zarasuose sudarė 4 laipsnius šilumos, o 2019 metų lapkritį – 4,1 laipsnio šilumos. Vidutinės lauko oro temperatūros pažiūriu, suvartotos šilumos kiekis visuose gyvenamuosiuose namuose buvo panašus kaip ir praėjusių metų lapkritį.

Kiekvieno daugiabučio namo šilumos suvartojimas skyrėsi priklausomai nuo namo būklės (naujas, senas ar renovuotas), jo energetinės kokybės. Šilumos suvartojimui įtaką darė ir namo šilumos punkto automatizavimo lygis, vidaus šildymo ir karšto vandens tiekimo sistemos subalansavimas, papildomai prijungti šildymo prietaisai, gyventojų šilumos komforto lygis bei namo šilumos ūkį prižiūrinčios įmonės ar asmens kvalifikacija bei pastangos.

Mažiausiai mokės renovuotų namų gyventojai
Mažiausiai už šildymą mokės renovuotų gyvenamųjų namų gyventojai, kuriems vieno kv. metro šildymas vidutiniškai kainuos 37 ct. Šį lapkritį apšiltintuose ir renovuotuose namuose su automatizuotais šilumos punktais 50 kv. metrų ploto buto šildymui vidutiniškai reikėjo 390 kWh (7,8 kWh/vienam kv. m). Sąskaita už šildymą tokio dydžio būstui vidutiniškai sudaro apie 19 eurų. Praėjusių metų lapkritį už 50 kv. metrų šildymą gyventojai mokėjo panašiai.

Didžiausių sąskaitų sulauks gyventojai, kurių namuose 50 kv. metrų ploto buto šildymui vidutiniškai suvartota apie 770 kWh šilumos (15,4 kWh/vienam kv. m.). Šį lapkritį neapšiltintuose, nerenovuotuose daugiabučiuose namuose vieno kv. metro ploto šildymas tokiuose namuose vidutiniškai kainuoja 73 ct, už 50 kv. metrų buto šildymą gyventojai turės vidutiniškai sumokėti 37 eurus. Pernai mokėta apie 40 eurų.

Informacija gyventojams
Kiekvieno konkretaus namo faktiniai mokėjimai yra skirtingi. Juos pamatyti ir palyginti galite AB „Panevėžio energija“ interneto svetainėje www.pe.lt, skyrelyje „Namo informacija“.

AB „Panevėžio energija“ vartotojai, prisijungę prie Klientų savitarnos portalo bendrovės interneto svetainėje www.pe.lt, gali peržiūrėti jiems pateiktas sąskaitas už suvartotą šilumą ir sunaudotą karštą vandenį, jas atsispausdinti, apmokėti elektroniniu būdu bei deklaruoti karšto vandens skaitiklių rodmenis.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite