SAVAITGALYJE UTENOS APSKRITYJE Į MIESTUS NEĮLEISTOS 294 TRANSPORTO PRIEMONĖS

0
17
kontrolė

Nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val.  Utenos apskrityje stacionarūs policijos kontrolės postai ir mobilūs policijos ekipažai kontroliavo vykstančių į miestus asmenų judėjimą. Postai buvo statomi ir savivaldybės teritorijose,  o ne už jos ribų, taip siekiant kontroliuoti pagrindinius įvažiavimus į miestus. Karantino kontrolę vykdė virš 200 pareigūnų.

Per tris dienas neįleistos 294 transporto priemonės ir surašyta 19 protokolų pagal LR ANK už karantino reikalavimų pažeidimus. Postuose surašyti tik du protokolai, o kiti – už veido kaukių nedėvėjimą, daugiau nei vieno šeimos ūkio susibūrimus ir kita.

Neįleistų į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybės miestus transporto priemonių skaičius:

Utenos apskrityje – 294
Anykščiai – 47
Molėtai – 33
Ignalina – 16
Utena – 147
Visaginas – 39
Zarasai – 7
Vilniaus pasienio rinktinės Tverečiaus pasienio užkarda – 5

Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas informuoja, kad pareigūnai vykdė Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimą „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ ir atsakingai vertino situacijas, kada asmenys buvo neįleidžiami į ne savo gyvenamosios vietos savivaldybės miestus, todėl sudėtingų konfliktinių situacijų pavyko išvengti. Dauguma gyventojų elgėsi sąmoningai  atsisakydami kelionių, tačiau neįleistų transporto priemonių skaičius kelia susirūpinimą.

Primename – judėjimo draudimas tarp savivaldybių Vyriausybės sprendimu įvestas nuo gruodžio 16 d. iki sausio 3 d. Stacionarūs kontrolės postai vėl bus įrengti nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val. ir nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.. Tačiau kontrolė bus vykdoma ir kitomis dienomis.  

Dėkojame gyventojams už supratingumą!
GINTI. SAUGOTI. PADĖTI.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite