KAM PRIEINAMAS IR KAM DRAUDŽIAMA IŠSIKELTI BANKROTO BYLĄ: SĄLYGOS IR IŠIMTYS

0
31
bankrotas

Fizinių asmenų bankrotas – ko gero, ne kartą esate girdėję apie tokią galimybę. Dar daugiau, ko gero, taip pat puikiai žinote, kad tai yra kur kas daugiau nei vien tik skolų nurašymas – šis procesas leidžia atkurti ir asmens mokumą, taip pat – pateisinti kreditorių lūkesčius. Tačiau nereikia pamiršti, kad nemaža dalis žmonių galvoja, jog šis procesas gali būti iškeliamas kiekvienam fiziniam asmeniui, kuris pateko į finansinę duobę. Vis dėlto ne viskas taip pat paprasta – pasirodo, kad fizinio asmens bankrotas yra prieinamas tikrai ne visiems to pageidaujantiems: egzistuoja tam tikros sąlygos ir išimtys. Kviečiame susipažinti su svarbiausiais aspektais.

Viena asmenų grupių, kuriai draudžiama kelti fizinio asmens bankroto bylą, yra tie asmenys, kuri nemokiais tapo dėl žalingų įpročių (jiems priskiriami tokie pasirinkimai kaip alkoholis, narkotikai, azartiniai lošimai ir t.t.). Taigi, jei teismas gaus įrodymų, kad asmuo nemokiu tapo būtent dėl šių priežasčių (ar bent vienos iš jų), prašymas skelbti fizinio asmens bankroto bylą, bus atmestas.

Dėmesį verta atkreipti ir į kitą asmenų grupę. Tai – žmonės, kurie tam, kad būtų sudaryti finansiniai sandoriai, pateikė netikslią, klaidingą informaciją. Jei teismas gauna duomenis apie klaidingų duomenų pateikimą, prašymas iškelti šią bylą, taip pat bus atmestas.

Pats metas įvardinti ir dar vieną asmenų grupę, kuriai priklausančių žmonių prašymas iškelti šią bylą irgi bus atmetamas. Tai – žmonės, kurie tapo nemokiais dėl atliktų nusikaltimų, įvardintų LR baudžiamojo kodekso 207, 208, 209, 216, 222, 223 straipsniuose ir turi vis dar galiojantį teistumą.

Tačiau tai – dar ne visos grupės, į kurias patenkantiems asmenims, gali būti draudžiama iškelti fizinio asmens bankroto bylą. Norite sužinoti, ar tokia galimybė egzistuoja ir jūsų atveju? Bankroto administratorius – Stiprus žmogus įvertinęs jūsų situaciją bei pateiks atsakymą.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite