UGNIAGESIAI PRAŠO GYVENTOJŲ PASIRŪPINTI KAIMYNŲ SAUGUMU

0
12
dega namas
Dėl pastaruoju metu daugėjančių skaudžių žūčių gaisruose Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas kreipiasi į gyventojus ir prašo jų pasirūpinti ne tik savo, bet ir kaimynų saugumu. Nes tik saugiai elgdamiesi ir skatindami taip elgtis kaimynus, galime išvengti daugelio nelaimių.

 
Ypatingą dėmesį ugniagesiai prašo atkreipti į vienišus garbingo amžiaus, turinčius negalią ar sergančius kaimynus, kuriems gali būti reikalinga pagalba.
 
„Šiemet gaisruose jau žuvo keturi gyventojai. Deja, artėjantys šalti orai ugniagesiams kelia itin didelį nerimą, nes pradėjus intensyviau kūrenti krosnis, taip pat didėja ir žūčių rizika gaisruose. Vien praėjusią žiemą juose žuvo 35 gyventojai, o per visus metus pernai netekome   95 gyventojų, – sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Valstybinės priežiūros valdybos viršininkas Jūris Targonskas.   – Pandemijos metu negalėdami lankyti būstų, prašome, kad kaimynai pasidomėtų šalia gyvenančių saugumu, o sužinoję ar matydami galimą gaisro pavojų, praneštų apie tai teritorinei priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai.“
 
Dažniausiai gaisruose žūsta vyrai, gyvenantys kaime. Žūstančiųjų amžiaus vidurkis – per 60 metų. Dažniausiai ugnis gyvybes pasiglemžia antradieniais ir trečiadieniais, mėnesio viduryje. Dažniau žūstama dienos metu – nuo 8 val. iki 22 val. 
 
Ugniagesiai gelbėtojai primena, kad nuo skaudžių pasekmių, kilus gaisrui, gali išgelbėti namuose turimas dūmų detektorius.
 
Jeigu yra gaisro rizika, prašoma gyventojų apie tokius kaimynus informuoti   teritorinę priešgaisrinę gelbėjimo valdybą (PGV) telefonais:
Vilniaus PGV 
tel. 8 615 33874
veiklą vykdo Vilniaus ir Alytaus apskrityse
 
Kauno PGV
tel. 8 37 372306
      8 37 372314
veiklą vykdo Kauno ir Marijampolės apskrityse, Jurbarko savivaldybėje
 
Klaipėdos PGV  
tel. 8 686 51654
veiklą vykdo Klaipėdos apskrityje, Plungės, Rietavo, Šilalės, Tauragės ir Pagėgių savivaldybėse
 
Šiaulių PGV
tel. 8 41 397916
veiklą vykdo Šiaulių apskrityje, Mažeikių ir Telšių savivaldybės
 
Panevėžio PGV
tel. 8 707 69667
veiklą vykdo Panevėžio ir Utenos apskrityse
 
Apie pavojingą gaisrinę situaciją taip pat galite informuoti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento telefonu 8 5 271 6880.
 
Ugniagesiai tikisi, kad pagalba artimui ir saugi kaimynystė apsaugos nuo netekčių ir padės kurti saugesnę aplinką.
 
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM informacija

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite