SOCIALINĖS GLOBOS ĮSTAIGOSE PRADEDAMI SKIEPYTI GLOBOTINIAI IR DARBUOTOJAI

0
16
vakcina soc namai

Šiandien socialinės globos įstaigose skiepyti pradedamas personalas ir globotiniai – skirta 20 000 vakcinų. Darbuotojai ir jose gyvenantys senoliai bei žmonės su negalia bus paskiepyti per 5 dienas. 

„Socialinės globos įstaigas jau pasiekė skiepai nuo COVID-19 ligos. Ši veiksminga priemonė padės suvaldyti koronaviruso plitimą židiniais tapusiose globos įstaigose bei išvengti skaudžių netekčių“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Ministrė Monika Navickienė dar kartą padėkojo socialinės globos įstaigų darbuotojams, nepalūžusiems šiuo sudėtingu laikotarpiu, taip pat savanoriams, kurie savo laiką skyrė padėti patiems pažeidžiamiausiems šalies gyventojams, globojo senjorus ir neįgaliuosius. „Jūsų atsidavimas darbui ir pagalba yra ypač svarbūs“, – kalbėjo ministrė Monika Navickienė. 

Skiepijimas nuo COVID-19 ligos vyks pačiose socialinės globos įstaigose, darbuotojus ir globotinius skiepys pirminės sveikatos priežiūros centrų specialistai. Prieš skiepijant, kiekvienam bus atliekami COVID-19 testai. Bus tikrinama, ar sutikę skiepytis asmenys 3 mėnesius iki skiepijimo dienos nesirgo ir šiuo metu neserga COVID-19 liga. 

Pirmadienį Ekstremalių sveikatai situacijų centras savivaldybėms išdalino ir į pirminės sveikatos priežiūros centrus pristatė švirkštus, adatas ir kitas skiepijimui reikalingas priemones.

Šiuo metu COVID-19 nustatytas 124 globos įstaigose, serga beveik 600 darbuotojų bei daugiau nei 1 300 globotinių. Socialinės globos įstaigose nuo pandemijos pradžios koronavirusu persirgo daugiau nei 5 tūkst. – beveik 40 proc. – visų globotinių.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite