26 METAI IR 95 DIENOS TARNYBOJE…

0
38
Andrejaus isleistuves

Sausio 8 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato (toliau – Utenos aps. VPK Zarasų r. PK) kolektyvas į užtarnautą policijos pareigūno pensiją išlydėjo Utenos aps. VPK Zarasų r. PK Reagavimo skyriaus viršininką Andrejų Jančevskį.

Komisaras Andrejus Jančevskis vidaus tarnybos sistemoje tarnavo nuo 1994 m. spalio 6 d., kuomet buvo paskirtas Zarasų r. PK kadrų grupės jaunesniuoju inspektoriumi. 1998 m. sausio 15 d. paskirtas Zarasų r. PK personalo grupės jaunesniuoju inspektoriumi, tų pačių metų balandžio 18 d.  pradėjo dirbti Zarasų r. PK savivaldybių policijos, policijos ir visuomenės bendradarbiavimo grupės inspektoriumi. Nuo 2000 m. birželio 8 d. komisaras inspektorius dirbo Zarasų r. PK Viešosios policijos komisaro pavaduotoju, o nuo 2003 m. gruodžio 12 d. – Zarasų r. PK viršininko pavaduotoju. 2006 m. spalio 23 d. A. Jančevskiui suteikiamas komisaro laipsnis.

2008 m. spalio 1 d., po reorganizacijos paskirtas Utenos aps. VPK Zarasų r. PK Viešosios tvarkos skyriaus (vėliau buvo pervadintas į Viešosios policijos skyrių) viršininku.

Nuo 2016 m. lapkričio 9 d. iki 2021 m. sausio 8 d. ėjo Utenos aps. VPK Zarasų r. PK Reagavimo skyriaus viršininko pareigas.

Už pavyzdingą ir nepriekaištingą tarnybą komisaras A. Jančevskis per visą tarnybos laikotarpį buvo skatintas 23 kartus: padėkos raštais, piniginėmis išmokomis, vardine dovana, papildomomis atostogomis, o taip pat – pirmojo ir antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklais „Už nepriekaištingą tarnybą“, trečiojo ir antrojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklais ,,Už nuopelnus“, 2-ojo laipsnio Vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklu „Tėvynės labui“, trečiojo ir antrojo laipsnio atminimo ženklais „Už ištarnautus metus“.

Tarnybai policijos sistemoje Andrejus atidavė didesnę savo gyvenimo dalį ir tuo didžiuojasi. Per tuos metus Andrejus sutiko daugelį įdomių ir šviesių žmonių, jam teko garbė dirbti su daugeliu profesionalių ir kompetentingų pareigūnų, kurie turėjo didelę įtaką jo asmenybei bei tarnybinei veiklai. Tokių žmonių dėka Andrejus sėmėsi profesinės patirties ir tobulėjo kaip asmenybė. Dabar, kai tenka palikti policijos sistemą, Andrejus jaučiasi pakiliai, nes pats nemaža dalimi yra prisidėjęs prie to, kokią policiją matome šiandieną.

Paklausus Andrejaus ką labiausiai sunku palikti, o galbūt yra dalykų, kuriuos lengva palikti, jis susimąstęs atsakė: „Ko gero, man sunkiausia yra palikti kolektyvą – savo kolegas, bendražygius, su kuriais teko patirti ir šilto, ir šalto, kartu džiaugtis ar liūdėti… Tai toks jausmas, tarsi netenki vienos iš atramų, kuria rėmeisi ilgą laiką ir dabar viena tavo pusė lyg ir „pakimba ore”. Tačiau, manau, kad vienas iš dalykų, kurių tikrai nebus gaila palikti – tarnybinė rutina (dokumentų gausa, įvairios ataskaitos, kurių niekam nereikia ir pan.), kuomet negali atskleisti savo kūrybingumo, dirbti savo malonumui, o brangų laiką švaistai darbams, kurie neturi jokios išliekamosios vertės…“

Kalbant apie labiausiai įstrigusius prisiminimus iš tarnybos metų, atsižvelgiant į Andrejaus ištarnautą laikotarpį, tokių būta pakankamai daug. Geriausi tarnybos metai buvo, kai Zarasų policijai vadovavo Linas Pernavas. Tik tuo laikotarpiu, darbas išties atrodė kūrybiškas, paprastas, lengvas ir tikrai teikė malonumą. Ko gero labiausiai Andrejus didžiuojasi tuo, kad teko bendrai dirbti ir asmeniškai bendrauti su kolegomis iš Latvijos valstybinės policijos, Latgalės regiono. Tai iš tiesų labai puikūs ir nuoširdūs žmonės, kurie visuomet yra atviri ir linkę tau padėti, nepaisydami jokių kliūčių.

Paklausus Andrejaus ko palinkėtų liekantiems kolegoms, jis atsakė: „Mūsų Zarasų r. PK kolektyvui linkiu neapleisti glaudaus ir šilto tarpvalstybinio bendradarbiavimo „per sieną”. Toks bendradarbiavimas tikrai yra naudingas abiems pusėms, kadangi gyvename prie „vidinės“ ES sienos, kurios praktiškai kaip ir nėra, o tas kelia daug patogumų nusikaltėliams:) O bendrai, visiems mūsų pareigūnams norėčiau palinkėti kantrybės, ištvermės tarnyboje ir labiau pasitikėti savo kolegomis, su kuriais tenka kasdien dirbti ir bendrauti.“

Dėkojame Andrejui už nuoširdžią tarnybą TĖVYNĖS LABUI ir linkime sėkmės kitose srityse!

(Nuotrauka iš archyvo)

Straipsnio autorė:

Utenos aps. VPK Zarasų r. PK Veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Rosita Gurskaja

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite