AKTUALI INFORMACIJA KELIAUJANTIEMS Į/PER LATVIJĄ

0
34
latvija

Asmenys, keliaujantys į/per Latviją privalo:
– turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą;
– išsisaugoti QR kodą, gautą užpildžius www.covidpass.lv  anketą, o atvykę į šalį – izoliuotis.

Išimtys – testas atvykstant į Latviją nebūtinas:
– Orlaivių keleiviams, keliaujantiems tranzitu per Rygos oro uostą į kitas šalis (ne ilgiau nei 24 val. oro uosto tranzito zonoje laukiantiems jungiamojo skrydžio);
– Lietuvos, jų šeimos nariams ir nuolat Lietuvoje gyvenantiems asmenims, kurie atvyksta į Latviją, kad išvyktų reisais iš Rygos oro uosto ir turintiems patvirtinto skrydžio bilietus.
 

Daugiau išimčių, reikalingo testo tipai ir kontaktai papildomai informacijai gauti yra čia https://bit.ly/2Ng8Snn
 

Ekstremalioji situacija Latvijoje galioja iki vasario 7 d.
– Asmenys vykstantys per Latviją tranzitu turi turėti neigiamus testo rezultatus ir QR kodą. Asmenys norintys nuvežti ar pasitikti keliaujančius per Latviją turi turėti neigiamus testo rezultatus, QR kodą ir vykstančio tranzitu keleivio bilietų kopijas. Abiem atvejais, testo turėjimo faktą privaloma pažymėti www.covidpass.lv  anketoje.
– Konsultacijas dėl sienų kirtimo sąlygų teikia Latvijos sienos apsaugos tarnyba +371 670 75616 ir keleivių pervežimo į Latviją paslaugas teikiančios įmonės.
– QR kodo anketą privaloma užpildyti visiems (be išimčių) atvykstantiems ar vykstantiems per Latviją ne anksčiau nei 48 val., iki sienos kirtimo.
– QR kodas ir testas nepakeičia reikalavimo izoliuotis. Asmenys, kurie naudojasi kasdien vykstančių per sieną izoliacijos reikalavimo išimtimi, anketą turi atnaujinti kas 30 d.

Nuolat atnaujinamą informaciją apie keliones į/per Latviją skelbia Lietuvos ambasada Latvijoje / Lietuvas vēstniecība Latvijā savo Facebook puslapyje ir tinklalapyje https://bit.ly/2LEueuv 
—————————
Primename, kad rekomendacijas kelionei į konkrečią šalį galite pasitikrinti čia http://keliauk.urm.lt/
#KeliaukSaugiai programėlė http://onelink.to/epmjp5
Svarbiausia informacija apie karantino apribojimus ir koronavirusą Lietuvoje www.koronastop.lt  ir https://koronastop.lrv.lt/duk
 

Saugokime save ir kitus!

Užsienio reikalų ministerijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite